Ventspils pilsētas svētku atklāšana tradicionāli notiks reizē ar Lielās balvas un Balvas pasniegšanas ceremoniju, kas šodien pulksten 19. notiks Rātslaukumā.

Apbalvojumiem pieteiktās kandidatūras tika apspriestas un vērtētas divās kārtās, kā to paredz „Nolikums par Ventspils pilsētas domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”. Augšminētais nolikums nosaka kārtību un kritērijus, kā tiek pieteiktas un izvērtētas kandidatūras Domes apbalvojumiem, veiktas aptaujas, informēta sabiedrība un plašsaziņas līdzekļi.

 

Tradīcija Pilsētas svētkos godināt labākos iedibināta 2000. gadā. Ventspils pilsētas Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu valstī un pasaulē vai par būtiskiem nopelniem pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās. Savukārt Balvu piešķir par augsti profesionālu, godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās.

 

Ventspils Pilsētas svētku atklāšanas pasākumā 2. augustā tiks pasniegta viena Lielā balva un septiņas Balvas. To saņēmēji ir visdažādāko profesiju pārstāvji – daļa no viņiem ir sabiedrībā zināmi, populāri cilvēki, citi ne tik, taču viņu pienesums pilsētai ir nesavtīgs un tikpat vajadzīgs Ventspilij, ar kuru mēs pamatoti lepojamies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: