Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ekskursijā pa katlumāju

Līdz šim lielākajai daļai ventspilnieku nebija iespēju no iekšpuses apskatīt lielo un sarežģīto mehānismu, kas ražo siltumu mājokļu un pilsētas iestāžu apkurei. Pagājušās nedēļas beigās pašvaldības uzņēmums Ventspils siltums aicināja iedzīvotājus doties ekskursijā pa katlumājā Brīvības ielā 38.

Sacentīsies ar pasaules spēcīgākajiem

Šonedēļ Kali (Kolumbija) tiks dots starts vienam no pasaules lielākajiem sporta kvorumiem – devītajām neolimpisko sporta veidu spēlēm, kurās Latvijas izlases sastāvā startēs arī virves vilkšanas kluba Velkonis vīri.

2.lpp. Viedoklis: „Lēts gājiens”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Pāris dienu pirms nākamā gada budžeta izskatīšanas valdībā finanšu ministram radusies doma pajautāt iedzīvotājiem, kam būtu jāatvēl papildu finansējums nākamā gada budžetā. Kad piektdien pusdienlaikā iegāju aptaujas lapā, pirmā vēlēšanās bija atzīmēt vismaz piecus no piedāvātajiem variantiem, jo grūti, lai neteiktu, neiespējami ir pateikt, ka sociālās nevienlīdzības mazināšana – atbalsts ģimenēm ar bērniem, kas Latvijā pakļauti vienam no lielākajiem nabadzības riskiem Eiropā, – nav prioritāte.»

3.lpp.

Viss VZKK kolektīvs atvaļinājumā

Jūlijs Ventspils zivju konservu kombinātam tradicionāli ir neparasts mēnesis, kad uzņēmums pārtrauc ražošanu un viss kolektīvs dodas atvaļinājumā. Kombināta darbinieki sūdzas, ka šogad atvaļinājuma naudu nācies gaidīt vairāk nekā divas nedēļas.

Ventspilī viesojas Gruzijas vēstnieks

Gruzijas vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalija, kas tikai pavasarī uzsāka savu diplomātisko misiju, Ventspili izvēlējies par vienu no pirmajām pilsētām, uz kuru doties iepazīšanās vizītē. Īpašu interesei vēstnieks izrādīja par Ventspils ostu un tās uzņēmējdarbības vidi.

4.lpp.

Lielās Cimdiņdobes atklāšana

Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš bērniem pagājušās nedēļas piektdiena bija svarīga diena – tika atklāta lielā Cimdiņdobe –, un nedaudz arī skumja, jo notika arī nometnes noslēguma pasākums.

Piekrastes apceļotāji Ventspilī

Ekspedīcijas Mana jūra dalībnieki no Nidas atnākuši līdz Ventspilij. Te dots brīdis atpūtai un projektā ietverto pasākumu cikla Mana jūra skan koncertam.

Baltijas jūra skan

Ekspedīcijas norisē iekļauti arī pasākumi – koncerti Baltijas jūra skan, kas paredzēti plašākai publikai.

5.lpp. Kultūra. Tulkotāju mājā vajadzīgā atmosfēra

Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā pirmo reizi viesojas maķedoniešu tulkotāja Katica Garoska Acevska, kas šobrīd tulko Filipa Rota darbus.

Mūzika – pasaules valoda

Aizver acis, ieklausies un ļaujies mūzikai. Pateicoties trīs dažādu valstu mūziķiem, kuru izpildījumā izskanēja iedvesmojošas džeza melodijas, ikvienam bija iespējams saprasties, izmantojot mūzikas valodu, kam nav vajadzīgs tulkojums.

6.lpp. Sports. Uzvara ar veiksmes piegaršu

FK Ventspils futbolisti izcīnījuši ļoti svarīgu un vērtīgu uzvaru UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā savā laukumā – pateicoties tam, ka pretinieku spēlētājs raidīja bumbu savos vārtos, viņi ar minimālu rezultātu (1:0) pieveica Luksemburgas Jeunesse Esch.

Demoriešisalec trīs zeltus

Sporta bāzē Kleisti norisinājās Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Vasaras kausa izcīņas trešā posma sacensības, kurās ar augstvērtīgiem rezultātiem izdevās izcelties vairākiem mūsu sportistiem.

7.lpp.

Ansone noliek deputātes mandātu

Vārves pagasta pārvaldnieces pienākumus turpmāk veiks iepriekšējā sasaukuma domes priekšsēdētāja vietniece Gunita Ansone, kas izlēmusi nolikt deputātes mandātu.

Vārdu reģistrē tikai ar galotni

Nupat tiesa vērtēja Liepājas vecāku iegribu reģistrēt savu dēlu ar senkrievu vārda Miron oriģinālo formu bez galotnes –s. Šāda vēlme bijusi arī ventspilniekiem, kuri audzina šogad mūsu pilsētā pirmo dzimušo bērniņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: