Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Riteni var nepirkt, bet iznomāt

Kopš Ventspilī izbūvēts veloceliņu tīkls, kas sasniedzis aptuveni 40 kilometru kopgarumu, daudzi ventspilnieki iegādājušies velosipēdu vai sapņo par tā iegādi. Savukārt tūristi un viesi meklē citu iespēju – viņi divriteņus visbiežāk iznomā.

Visvairāk pieteikumu vadībzinātnes programmā

Vasara ir saspringts laiks tiem jauniešiem, kuri nupat absolvējuši vidusskolu un izšķīrušies par tālākajām mācību gaitām kādā no Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

2.lpp. Viedoklis: „Redzēt ārpus rāmjiem”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Megija Zakalovska.

«Daudz absolventu šobrīd ir izvēles priekšā – jāizvēlas gan joma, gan izglītības iestāde, kurā studēt. Protams, daudz arī tādu, kas pēc pamatskolas izlaiduma dodas laimi meklēt darba tirgū jeb kļūst par darbaspēku, pēc kura nepieciešamība arvien mazinās. Bet problēma ir viena – jauniešus maz neinteresē apkārt notiekošais.»

3.lpp.

Augstskola paraksta memorandu

Starptautiskā zinātniskā konference Ventspils Augstskolā šonedēļ noslēdzās ar vienošanās memorandu starp tās organizatoriem, kas paredz izveidot Baltijas valstu uzņēmējdarbības ekselences centru apvienību. Tādējādi mūsu augstskola vēl treknākiem burtiem iezīmē Ventspils vārdu starptautiskajā zinātnieku kartē.

4.lpp.

Vecie koki rūpīgi jāapseko

Reņķa dārzā kastaņai nolūzis liels zars – vai vecie koki apdraud iedzīvotājus?

5.lpp. Sievietes pievēršas rokdarbiem

Ventspils novada sieviešu biedrība Spārni uzsākusi īstenot vērienīgu projektu Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā. Tajā sievietes mudinātas apgūt jaunas iemaņas un zināšanas senos un ne tik senos rokdarbu veidos, amatos un nodarbēs, kā arī rosinātas izpausties radoši, realizēt savas idejas un nebaidīties izmantot šim nolūkam arī jaunākās tehnoloģijas.

6.lpp. Sports. Kronbergs – trešais pasaulē

Jaunu ierakstu Ventspils ekstrēmā sporta vēsturē veicis Viktors Kronbergs, mūsu labākais BMX frīstaila meistars. Pasaules čempionātā, kas norisinājās Ķelnē (Vācija), viņš izcīnījis trešo vietu BMX dirtu profesionāļu sacensībās.

Eiropas labākie pulcēsies Ventspilī

No šodienas līdz 28. jūlijam Latvijā norisināsies Eiropas U18 čempionāts basketbolā vīriešiem. Šis turnīrs daļēji tiks aizvadīts arī Ventspilī, kur pirmajās divās grupu turnīra fāzēs spēkiem mērosies A un B apakšgrupu komandas.

Strītbola posmā citi līderi

Aizvadītas «Ventspils naftas» termināla3 bumbu spēļu strītbola posma priekšsacīkstes, kurās sekmīgāko un stabilāko sniegumu demonstrēja divas komandas, kas pirmajā posmā – minifutbolā – nebija starp vadošajām, – Brīvostas pārvalde un ZSKrasti/Tārgale.

7.lpp. Intervija. Svarcelšana varētu būt mans darbs

15-gadīgā ventspilniece Rebeka Koha ārēji ir maiga, meitenīga, taču fiziski – pati spēcīgākā Latvijas meitene. Viņa ir valsts rekordiste svarcelšanā, starptautiskas klases sporta meistare, guvusi godalgotas vietas Eiropas jaunatnes čempionātos un labi startējusi pasaules čempionātos. Trenera Eduarda Andruškēviča audzēkne ir iekļauta Olmpiskajā izlasē starp rezervistiem, kuri gatavojas 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Brazīlijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: