Šodien, mērojot kājām 25 km garo ceļa posmu no Pāvilostas pludmales, Ventspils novada Jūrkalnē ierodas ekspedīcijas grupa, kas jau astoto dienu ir ceļā, ar mērķi kājām noiet visu 500 km garo ceļu gar Latvijas piekrasti.

Ekspedīcija ir tikai daļa no publiskās kampaņas, kas norisinās no 8. jūlija līdz 8. augustam.

 

No 16. jūlija līdz 23. jūlijam, pateicoties Ventspils Domes atbalstam, kampaņas komanda aicina uz daudzveidīgiem pasākumiem Ventspils novadā un pilsētā.

 

Ik dienas, posmā no Jūrkalnes līdz Mazirbei, ventspilnieki aicināti pievienoties gan ekspedīcijai gar jūru, gan apmeklēt Mana jūra stāsta Zaļās nodarbības. Notiks tikšanās ar botāniķiem un vides ekspertiem, vietējiem zvejniekiem un bāku pārziņiem. Būs iespēja viesoties arī pie žurnāla Vides vēstis un radio raidījuma Zaļais Vilnis vadītājas Anitras Toomas.

 

Kā īpaši atzīmējami divi koncerti, kas notiek Mana jūra skan koncertu cikla ietvaros. Jau šo ceturdien, 18. jūlijā, plkst. 18.00 Ventspils pilsētas Galvenajā bibliotēkā, radošajā vakarā Jūra. Džezs. Grāmatas. paredzēta tikšanās ar rakstnieku un publicistu, grāmatas Jūras zeme Latvija autoru Rimantu Ziedoni, kā arī mākslinieci, krāsojamās bērnu grāmatas Ķūķis iet gar jūru autori Anitu Jansoni – Zirnīti, kuras grāmata tapusi, iedvesmojoties no pagājušā gada ekspedīcijas. Abi mākslinieki dalīsies ar sajūtām par jūru un stāstiem par savu grāmatu tapšanu. Pasākumu muzikāli papildinās Ventspils mūzikas skolas audzēkņu ansamblis.

 

Savukārt 20. jūlijā, plkst. 19:00, Ovišu bākā notiks koncerts Klasika. Bākā., kur uzstāsies viens no Latvijas labākajiem čellistiem Ēriks Kiršfelds un vijolniece Liene Neija – Kalniņa. Programmā Ravels, Bahs u.c. Visus interesentus aicinām iepriekš pieteikties pa tālruņa numuru: 26586428, jo vietu skaits bākā ir ierobežots.

 

18. jūlijā ekspedīcijai Mana jūra uz vienu dienu pievienosies arī Ventspils Domes pārstāvji.

 

Sīkāka informācija par kampaņu un ekspedīcijas grafiks pieejams www.manajura.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: