Ir sācies ikgadējais Ventspils pilsētas domes organizētais konkurss, kurā noteiks labākos izmitināšanas uzņēmumus Ventspilī.

Konkurss norisināsies no 10. jūlija līdz 30. septembrim.

 

Lai varētu izvērtēt izmitināšanas uzņēmumu attīstību pilsētā, veicinātu to darbības kvalitātes uzlabošanu, Ventspils pilsētas dome jau septīto gadu pēc kārtas vērtēs visus izmitināšanas uzņēmumus, kas savu saimniecisko darbību veic Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā un kas ir reģistrēti Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra datu bāzē.

 

Šobrīd Ventspilī naktsmājas piedāvā 107 izmitināšanas vietas, kurās var izmitināt 2164 cilvēku. No tām 7 ir viesnīcas ar 586 vietām, 19 - viesu mājas ar 394 vietām, 16 - brīvdienu mājas ar 156 vietām, 18 - naktsmītnes privātmājā ar 189 vietām, 5 – hosteļi ar 488 vietām, 1 kempings ar 172 vietām un 41 dzīvoklis ar 179 vietām.

 

Konkursa dalībnieku vērtēšana notiks piecās grupās: viesnīcas, viesu nami, brīvdienu mājas, naktsmītnes privātmājās un hosteļi (jauniešu mītnes). Naktsmītņu izvērtēšanu veiks vairākas Ventspils pilsētas domes amatpersonas un trīs neatkarīgu ekspertu komisija. Eksperti izmitināšanas uzņēmumus apmeklēs klātienē, kā arī veiks pārbaudes sazināšanos pa oficiālo telefonu un e-pastu.

 

Katrā grupā tiks noteikti pirmo trīs vietu ieguvēji. Uzvarētāji saņems atzinības rakstus un iespēju piedalīties Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra organizētā izglītojošā mācību seminārā. Pirmo vietu ieguvēji saņems arī tiesības bez maksas izvietot reklāmu par savu izmitināšanas uzņēmumu 2014. gada Ventspils tūrisma brošūrā, kartē un Tūrisma avīzē.

 

Otro vietu ieguvēji saņems iespēju savu reklāmu bez maksas izvietot 2014. gada Ventspils tūrisma brošūrā un kartē. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņems iespēju bez maksas izvietot savu reklāmu 2014. gada Ventspils tūrisma kartē.

 

Ventspils pilsētas dome veic konkursa rezultātu paziņošanu un konkursa laureātu (visu kategoriju pirmo trīs vietu ieguvēju) popularizēšanu plašsaziņas līdzekļos.

 

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit vai Ventspils TIC birojā Dārzu ielā 6. Kontaktpersona – Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska (tālrunis 636 22263; e-pasts: tourism@ventspils.lv)

 

Par labākajiem Ventspils pilsētas izmitināšanas uzņēmumiem 2012. gadā atzīti:

Grupā „Viesnīcas”:

1.vieta – viesnīca „Raibie logi”, Lielajā prospektā 61;
2.vieta – viesnīca „Olimpiskā Centra "Ventspils" viesnīca”, Lielajā prospektā 33
3.vieta – viesnīca „Vilnis”, Talsu ielā 5.

Grupā „Viesu mājas”:

1. vieta – viesu nams „Ostmala”, Peldu ielā 3.
2. vieta – viesu nams „Kupfernams”, Kārļa ielā 5;
3. vieta – viesu nams „Karlīnes nams”, Karlīnes ielā 28.

Grupā „Brīvdienu mājas”:

1. vieta – brīvdienu māja „Namelis”, Piltenes ielā 28;
2. vieta – brīvdienu māja „Jūra”, Jūrmalas ielā 4;
3. vieta – brīvdienu māja „Mazie Brocēni”, Brocēnu iela 11.

Grupā „Naktsmītnes privātmājā”:

1. vieta – naktsmītnei privātmājā „Mazais namiņš”, Kr. Valdemāra ielā 29;
2. vieta – naktsmītnei privātmājā „Mazā magnolija”, Ugāles ielā 7;
3. vieta – naktsmītnei privātmājā „Bērzi”, Bērzu ielā 1.

Pēc ekspertu komisijas ierosinājuma vairākas naktsmītnes saņēma pateicības rakstus īpašās – konkursa nolikumā neiekļautās nominācijās:

  • „Jaunpienācēji ar izcilu kvalitāti” - viesu nams „Martas nams”, Riņķa iela 10 ;

  • „Kvalitatīvu izmitināšanas pakalpojumu piedāvājums” - „Ventspils Piejūras kempings”, Vasarnīcu iela 56;

  • „Par viesmīlību, sirsnību, atvērtību un entuziasmu pilsētas viesu apkalpošanā” - brīvdienu māja „Jasmīni”, Muitas iela 35.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: