Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku organizācija bijusi ļoti zemā līmenī, svētku dalībniekiem nebija nodrošināti 21. gadsimtam atbilstoši sadzīves apstākļi, bet noslēguma koncerta repertuārs iezīmējis lielu plaisu starp šauro virsdiriģentu eliti un svētku dalībniekiem un skatītājiem.

Šādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs norādīja, ka izjutis diezgan lielu necieņu pret pašvaldībām no svētku organizatoru puses.

"Tikai un vienīgi pateicoties Latvijas pašvaldībām, to rūpēm par Latvijas nacionālo kultūru, ir iespējami šādi Dziesmusvētki. Ja tas tā nebūtu un ja bāzētos tikai uz to, ko dod valdība, tādi Dziesmusvētki nevarētu notikt. Pret pašvaldībām mēs jutām diezgan lielu necieņu no svētku organizatoru puses, jo kaut vai tās biļetes, kādas bija iespēja nopirkt, bija vienas no vissliktākajām. Ja es salīdzinu padomju laikus un tagadējos laikus, tad tagad situācija ir mainījusies kā diena pret nakti - cieņā ir visi citi, izņemot tikai tos, kas rūpējas, lai tādi Dziesmusvētki vispār notiktu," savās pārdomās dalījās Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: