Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ciemiņi novērtē atpūtas iespējas

Jau trešo gadu par vasaras ceļojuma galamērķi grupiņa no Kaļiņingradas bērnu nama izvēlējusies Ventspili. Aptuveni 400 kilometrus viņi pievarējuši, braucot ar velosipēdiem.

Ledus halles rekonstrukcija rit pēc plāna

SIA Pilsbūve darbinieki Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē pabeiguši betonēšanas darbus. Šodien paredzēts izmēģināt vēdināšanas iekārtas, bet pavisam drīz sāks laukuma fona un līniju krāsošanu. Procesi norit saskaņā ar grafiku. Ja nebūs nekādu globālu un neparedzētu problēmu, rekonstrukciju pabeigs laikā, par to pārliecināti gan projekta pasūtītāji, gan realizētāji.

 

2.lpp. Viedoklis: «Kāpēc citiem nepietiek?», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Jau trešo vasaru pēc kārtas Ventspilī ciemojas jaunieši no Kaļiņingradas, kuri ar katru gadu palielina uzturēšanās dienu skaitu, ko pavada mūsu pilsētā, jo visu apskatīt un paveikt nekā nesanāk. Vispirms četras, pēc tam sešas, šogad jau desmit, cerot šoreiz gan paveikt un apskatīt visu. Un kārtējo reizi jābrīnās, kāpēc citiem izdodas šeit atrast daudz kā interesanta, bet no mūsējiem bieži vien jāklausās – te nekā nav, te nekas nenotiek, te viss slikti.»

 

3.lpp.

Visi dalībnieki tika paēdināti

Kad Dziesmu svētki izskanējuši un dalībnieki atguvušies, var izvērtēt iepriekšējā nedēļā piedzīvoto. Daudziem sāpīgs jautājums šobrīd šķiet dalībnieku ēdināšana, tāpēc Ventas Balss centās noskaidrot, vai svētku dalībnieki tika pienācīgi pabaroti.

Ventspilnieks peldēs līdz Roņu salai

Ventspilnieks Ingus Siliņš cer kļūt par pirmo latvieti, kuram bijis pa spēkam pārpeldēt Rīgas jūras līci. Tādā veidā viņš cer iedvesmot citus.

 

4.lpp. Politika. Būs izglītība bez maksas?

Lai arī Latvijas tiesībsargs jau vairāk kā gadu prasa valsts augstākajām amatpersonām beidzot nodrošināt bezmaksas pamata un vidējo izglītību, kā tas noteikts Satversmē, tikai šobrīd – neilgi pirms jaunā mācību gada sākuma – jautājums nonācis Saeimā. Pašvaldībām līdz ar to ir neskaidrības, vai un cik papildu līdzekļi no budžeta tām šogad jāplāno un kādas izmaiņas gaidāmas jaunajā mācību gadā.

Brisele saka galavārdu. Eiro Latvijā būs.

Vakar Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome pieņēmusi galīgo lēmumu par atbalstu Latvijas dalībai eirozonā un Latvijas valdība paziņojusi, ka pēdējais šķērslis eiro ieviešanai nu ir pārvarēts. Vēl aizvien zemo sabiedrības atbalstu eiro ieviešanai tā neuzskata par šķērsli.

Pensionāri protestēs

Lai arī Saeima vakar galīgajā lasījumā atbalstīja to pensiju, kas nepārsniedz 200 latus, indeksāciju un nolēma indeksēt arī represēto pensijas neatkarīgi no to apmēra, Latvijas Pensionāru federācija gatavojas protestiem un sola atcerēties šo lēmumu vēlēšanās.

 

5.lpp. Veselība. Traumās – dzīves likstu sajaukums

Slimnīcas uzņemšanas nodaļā, tautā sauktā par traumpunktu, palīdzību sniedz cilvēkiem, kuriem nepieciešama neatliekama medicīniskā palīdzība – kad gūta trauma vai pēkšņi pasliktinājusies veselība.

Pieaug saslimstība ar ērču encefalītu

Saslimstība ar ērču encefalītu palielinās tieši siltajā laikā. Arī šī vasara nav izņēmums – Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā jau ārstējušies 11 ērču encefalīta slimnieki, viens no tiem – bērns. Diviem saslimušajiem infekcija noritējusi īpaši smagi.

 

6.lpp. Sports. Jātnieki spēkojās Reņķa dārzā

«Man ir liels prieks, ka uz Demoras piecpadsmitās jubilejas sacensībām ieradās tik kupls skaits dalībnieku no visas Latvijas. Agrāk tās rīkojām savā ikdienas nodarbību vietā Tārgales pagastā, bet pēdējos divos gados tās norisinās Reņķa dārzā,» uz Demoras kausa izcīņas sacensībām atskatās to galvenā organizatore Gelinta Egendorfa.

Nakts sacensības Ventspilī

Ventspilī aizvadīts piedzīvojumu sacensību seriāla xRace trešais posms, kas bija unikāls ar to, ka norisinājās naktī (starts tika dots plkst. 22). Pārliecinošu uzvaru guva komanda EBIKE, kas distanci veica nepilnās septiņās stundās.

Kronbergs turpina uguņot

Savdabīgu hettriku, taču ne jau kādā komandu sporta veidā, kur spēlētājs mača laikā izceļas ar trīs gūtajiem vārtiem, bet gan ekstrēmo sporta veidu sacensībās sasniedzis Viktors Kronbergs, viens no mūsu vadošajiem BMX braucējiem, – viņš uzvarējis jau trīs sacīkstēs pēc kārtas.

 

7.lpp. Iz pagājības. Pirms 85 gadiem

1928. gads... Zirgs dzen jokus. Pagājušās piektdienas vakarā pasažieru vilcienam atejot uz Rīgu netālu no stacijas uz sliedēm bija uzgājis sapīts zirgs, kurš, mašīnistam dodot svilpienu, sāka skriet vilcienam pa priekšu.

Ventspilnieku receptes.

Ventspils Tehnikuma direktores Kristīnes Vāgneres cālis ar kariju indiešu gaumē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: