Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piedzīvojumu parkā jaunumi

Ventspils Piedzīvojumu parks arvien iepriecina atpūtniekus ar jaunām aktīvās atpūtas iespējām. Šonedēļ darbu sācis lielais Tarzāna lēciens un minipeintbols.

Kinoteātris atsāk darbu

Ventspils vienīgais kinoteātris jau trešo mēnesi remontā. Taču nu visiem kinomīļiem laba ziņa – jau rītdien KinoRio sāks demonstrēt jaunākās filmas, pagaidām gan testa režīmā.

2.lpp. Viedoklis: „Zvaigžņu stunda”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Šogad ir lielākais koklētāju skaits dziesmu un deju svētku vēsturē. Nekad iepriekš nav bijis tik daudz pieteikumu tautastērpu skatei, kāds tas ir šogad. Tautastērpus, meklējot savu senču saknes, šūdina pat ikdienas darba gaitās dzelžainie un korporatīvās, globālās biznesa kultūras pakļautie banku darbinieki. Laikam jau tādēļ, ka pašlaik vairāk nekā jebkad jūtam vēlmi pakļaut tautu starptautiskajiem standartiem, kas atņem prasmi domāt, bet māca pakļauties reklāmām.»

3.lpp.

Pilsētas centrā nosvilst auto

Kuldīgas ielā aizdegās braucošs Renault Clio. Šogad Ventspilī nosviluši jau 12 auto, pārsvarā pie vainas bijuši bojājumi elektronikā.

Sociālā palīdzība ikvienam

Izdzirdot dažādu biedrību un nodibinājumu nosaukumus, reizēm rodas iespaids, ka tās nodarbojas ar vienu un to pašu un tādu ir bezgalīgi daudz. Tomēr, papētot tuvāk, izrādās, ka katrai no tām ir sava mērķauditorija un atšķirīgi sniegtie pakalpojumi.

4.lpp. Vide. Apceļo un iemīli piekrasti

Pirmdien uz Latvijas un Lietuvas robežas – Nidā – sāksies Vides izglītības fonda organizētā vides draugu ekspedīcija Mana jūra, kuras laikā dalībnieki, kājām mērojot vairāk nekā 500 kilometrus garo ceļu gar visu Latvijas piekrasti, veiks pludmales atkritumu monitoringu, iepazīs vietējo dabu un cilvēkus, kā arī organizēs zaļās nodarbības.

Laika zīmes jūlijam

Sinoptiķi jūliju prognozē siltāku nekā parasti. Par to varam tikai priecāties. Protams, arī darvas karote medus mucā piedien pie lietas – nākošnedēļ vasara nedaudz atpūtīšoties. Taču kopumā vidējā gaisa temperatūra tomēr saglabāšoties virs klimatiskās normas.

Aktuālie dārza darbi jūlijā

Ir vasaras vidus – zemenes jau pamazām beidz ražot, ienākas ķirši, gatavojas jāņogas, upenes. Lai arī vasara ir pašā pilnbriedā, dārzkopjiem jāatceras, ka palēnām zeme un dobes jāgatavo rudenim, ziemai un jaunajai ražai.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Kultūra. Otrā vieta arī Ventspils pūtējiem

Jau iepriekš vēstījām par ventspilnieku sasniegumiem Dziesmu un deju svētku finālos. Sieviešu koris Venda ieguvis 2. vietu koru fināla skatē, bet tagad nākusi klāt vēl viena 2. vieta, ko izdevies izcīnīt Ventspils pūtēju orķestrim.

Ielūkojoties svētku virtuvē

Šķiet, ka visa Latvija ir sacelta kājās no lielās ažiotāžas, ko radījis vasaras galvenais notikums – Dziesmu un deju svētki. Tomēr tie, kuri tiem seko līdzi tikai pie TV ekrāniem, nemaz nenojauš par otru pusi jeb svētku dalībnieku sadzīvi.

Iepazīsti baltkrievu kultūru

No šodienas līdz pat svētdienai pilsētā notiks nu jau tradicionālās Baltkrievu kultūras dienas No Līgo līdz Kupalai, ko organizē baltkrievu biedrība Spadčina.

8.lpp. Sports. Autokrosa amatieri pulcēsies Popē

«Lai arī vienkāršie cilvēki varētu nodarboties ar autosportu, nevis tas paliktu tikai viņu sapņu līmenī, ir izveidota amatieru klubu apvienība, kas jau otro gadu organizē Latvijas amatieru čempionātu autokrosā,» stāsta šāgada čempionāta galvenais organizators Dainis Šķēle.

Demorieši startē un rīko sacīkstes

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensībās amatieriem atzīstamus rezultātus sasnieguši Demoras jātnieki, kas jau sestdien startēs arī pašu organizētajās sacensībās Reņķa dārzā.

Smirnovs maina pierakstu

«Cilvēkam var atņemt visu, izņemot šo vienīgo – cilvēka pēdējo brīvību – paša attieksmi pret jebkādiem apstākļiem: izvēlēties savu ceļu,» – šādi ar austriešu psihologa Viktora Frankla vārdiem savu komandas maiņas iemeslu raksturo mūsu labākais riteņbraucējs Andris Smirnovs.

9.lpp.

Jaunas ieceres novada teritorijā

Ja vien ideju autori saņems galējo akceptu no Lauku atbalsta dienesta(LAD), novadā būs vēl viens sociālo pakalpojumu centrs, labiekārtotas atpūtas vietas, pārvietojama skatuve un kazeņu plantācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: