Pēdējā laikā ventspilniekiem bieži ir likusi palūkoties debesīs militāro lidmašīnu rūkoņa.

Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļa ir vērsusies Aizsardzības ministrijā ar lūgumu sniegt ventspilniekiem informāciju par šiem lidojumiem.

 

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa skaidro, ka jau no pirmās dienas kopš Latvija kļuva par NATO dalībvalsti sabiedrotie nodrošina Alianses gaisa telpas patrulēšanu, tostarp arī Latvijas gaisa telpā.

 

Patrulēšanai ir divi galvenie uzdevumi: kaujas izlidojumu nodrošināšana un treniņlidojumi, kuros piloti pilnveido profesionālās iemaņas, nolidojot nepieciešamo stundu skaitu kvalifikācijas uzturēšanai un apgūstot rīcību dažādās taktiskajās situācijās.

 

Treniņlidojumi - ikdienas lidojumu procedūru apgūšana - notiek saskaņā ar valstī noteiktajām prasībām, tie nerada traucējumus civilās aviācijas darbībā, kā arī apdraudējumu sabiedrībai - iznīcinātāju radītais troksnis ir īslaicīgs. Jāuzsver, ka Latvijas gaisa telpā pašlaik nenotiek zemie lidojumi.

 

Treniņlidojumi nav militārās mācības, par kurām (atšķirībā no ikdienas treniņiem) informācija vienmēr ir pieejama bruņoto spēku interneta vietnē www.mil.lv.

 

Ar kārtību, kādā militārās aviācijas gaisa kuģi veic lidojumus Latvijas Republikas gaisa telpā, var iepazīties šeit.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: