Šodien, lai analizētu situāciju Mūzikas vidusskolas, ēkas stāvokli, Ventspilī ieradīsies vairāki VAS Valsts nekustamie īpašu pārstāvji, arī valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane.

Tāpat Ventspili un mūzikas skolu apmeklēs Valsts nekustamo īpašumu valdes locekle Olga Geitus-Eitvina un Klientu un projektu vadības pārvaldes Publiskā sektora klientu vadītājs Andrejs Milzarājs. Viesus skolas apskatē pavadīs gan pilsētas vadība – mērs Aivars Lembergs un viņa 1. vietnieks Guntis Blumbergs, gan Mūzikas skolas direktors Andris Grigalis, gan dažādi būvniecības speciālisti.

Viesi vispirms iepazīsies ar ēku, kas faktiski ir katastrofālā stāvoklī, bet pēc tam arī apmeklēs jaunās Ventspils mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju atrašanās vietu Lielajā laukumā. Pilsētas domē viesiem Valsts nekustamo īpašumu pārstāvjiem demonstrēs divas prezentācijas: „Riski un apdraudējums Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu veselībai un dzīvībai – Ventspils Mūzikas vidusskolas tehniskais stāvoklis” un

„Jaunais Ventspils Mūzikas vidusskolas projekts – Ventspils mūzikas vidusskola ar koncertzāles funkciju”.

Jau pirms diviem gadiem speciālisti sniedza atzinumu, ka ēkas pamati ir katastrofālā stāvoklī, ēkā sāka parādīties plaisa, kas arī lika skolas vadībai sūtīt ziņojumu Kultūras ministrijai, ar cerībām, ka ātrāk tiks virzīts jaunās koncertzāles projekts. Tas paredz uzbūvēt ēku, kuru varētu lietot Mūzikas skolas audzēkņi un kas būtu izmantojama arī kā koncertzāle.

«Patiesībā ēka nav piemērota mūzikas skolas vajadzībām. Tā izvietota pārbūvētos dzīvokļos, un šeit nav skaņas izolācijas. Ja ceturtajā stāva spēlē bungas, pirmajā nevar strādāt,» pirms diviem gadiem par darba apstākļiem Ventas Balsij stāstīja Grigalis. Diemžēl uz labo pusi situācija būtiski nav mainījusies.

Ventspils Mūzikas vidusskola šobrīd izvietota Ventspils Vecpilsētā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2. Ēkas celtas 1910. un 1912. gadā. Mūzikas skolas vajadzībām tās pielāgotas 1964. gadā. Jau 2004. gadā saņemts būvinženiera slēdziens par ēku kritisko stāvokli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: