Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Siltākās ēkas Latvijā

Trešdien notikušajā konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013 apbalvošanas ceremonijā triumfēja Ventspils. Dažādās nominācijās iegūta 1., 2. un 3. vieta.

Dakteris Klauns arī Ventspilī

Latvijā uzsākta medicīnas klaunādes attīstība – tas ir rehabilitācijas veids bērniem, kas spiesti iziet ilgstošu un sāpīgu ārstēšanās procesu. Arī ventspilniekiem tagad būs savs dr. Klauns.

 

2.lpp.Viedoklis: «Iepriecini no sirds!», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Mums katram nenāktu par skādi laiku pa laikam iejusties Klauna lomā un līdzīgi kā dakterim Klaunam ar svaigu humora dzirksti paārstēt sevi un līdzcilvēkus. Izsisties no pārāk nopietnās attieksmes pret to, kas notiek un kas pats esi. Pasmieties un saprast, ka viss, par ko raizējies, nav nemaz tik briesmīgs, kā dažreiz rādās. Joki izjauc ierastās robežas, paver plašākas iespējas domās un darbos. Un nebūt nevajag daudz.»

 

3.lpp.

Kokus ne tikai zāģē, bet arī stāda

Ventas Balss portāla forumā vētru sacēlusi liepu nozāģēšana Lielajā prospektā. Iedzīvotāji ir sašutuši, taču šoreiz varbūt velti, jo to vietā tiks izbūvēts veloceliņš, bet nedaudz tālāk – pie viesnīcas Dzintarjūra – iedēstīs divas reizes vairāk jaunu kociņu.

 

4.lpp.

Svētki sāksies ar dziesmu kauju

Liels gods un atbildība XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos uzticēta sieviešu korim Venda, kas ir vienīgais ventspilnieku kolektīvs, kurš kopā ar citiem labākajiem Latvijas koriem cīnīsies Koru karos.

Rīt Šlāgeraptauja

Reņķa dārzā rīt notiks Latvijas Šlāgeraptaujas noslēguma pasākums, kurā par gada Sirdsdziesmas titulu cīnīsies 12 kompozīcijas.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Veselības aprūpe. Pilnveidorehabilitācijas pakalpojumus

Ventspils poliklīnika pieņēmusi darbā trīs jaunus speciālistus – fizioterapeitu, ergoterapeitu un audiologopēdu –, kas ļauj pilnveidot rehabilitācijas pakalpojumu klāstu un mazināt rindas.

Ventspils pacienti izmanto e-pierakstu

Pirmie pacienti jau izmēģinājuši jauno iespēju savu vizīti pie kāda no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas speciālistiem pieteikt ar e-pieraksta palīdzību.

 

8.lpp. Sports. Kurzemes derbijā uzvarētājs izpaliek

Ar rezultatīvu neizšķirtu (2:2) noslēdzies šīs sezonas otrais Latvijas futbola Virslīgas Kurzemes derbijs, kurā FK Ventspils savā laukumā uzņēma Liepājas Metalurgu. Abus vārtus ventspilnieki guva ar 11 metru soda sitieniem, ko realizēja Ahmeds Abdultaofiks un Daniils Turkovs.

Lūša kausi - izcīna Ozoliņai un Štrobinderam

Jelgavā norisinājās tradicionālās Jāņa Lūša kausu izcīņas sacensības šķēpmešanā. Tajās uzvaru sieviešu konkurencē guva ventspilniece Sinta Ozoliņa-Kovala, bet vīriešiem labākais bija jaunais un talantīgais Rolands Štrobinders.

Demoriešiem panākumi Lielvārdē

Lielvārdē notika šāgada Lāčplēša kausa izcīņas sacīkstes jātnieku sportā – konkūrā –, kurās atzīstamus rezultātus uzrādīja arī jātnieku sporta kluba Demora sportistes.

9.lpp. Novadā. Tautas nams – Usmas ļaužu lepnums

Usmas pagasts nu ir par vienu ļoti skaistu vietu bagātāks – atjaunotais tautas nams kopā ar līdzās esošo luterāņu baznīcu te veido pagasta garīgo un kultūras centru.

Brālīte pamet pārvaldnieces amatu

Ventspils novada pašvaldība konkursa kārtībā cer atrast piemērotu kandidātu Vārves pagasta pārvaldes vadītāja amatam. Līdzšinējā pārvaldniece Anželika Brālīte uzrakstījusi atlūgumu.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs JŪLIJAM

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: