Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Galdā celsim siera ritulīti

Siera siešana ir process, kuru, gatavojoties Līgo svētkiem, noteikti vērts izbaudīt. Vakar Puzes pagasta bērni, viņu vecāki un vecvecāki siera gatavošanu mācījās no divām prasmīgām saimniecēm – tradicionālu Jāņu siera recepti ierādīja Jautrīte Lagzdiņa, savukārt mazliet neparastāku – skolotāja Ilgas Anderšmite.

Ventspils pusmaratons ir klāt!

Rīt Ventspilī valdīs sportiska gaisotne, jo reizē ar lielgabala šāvienu trasē dosies Piedzīvojumu parka pusmaratona dalībnieki. Tas solās kļūt par ātrāko skrējienu Baltijā.

2.lpp. Viedoklis: «Saulgriežu tuvāki», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Līgo un Jāņu svinēšana ir Latvijas tradīcija, kas pārdzīvojusi dažādus laikus un izmaiņas, tomēr vienmēr ir šeit klātesoša un Latvija bez tās nav iedomājama. Pat tad, kad padomju gados Jāņus svinēt bija aizliegts, laukos Līgo naktī mirdzēja ugunskuri, cilvēki vija vainagus un dziedāja Līgo dziesmas. Tas nekas, ka, iespējams, daudz kur saikne ar senākiem pamatiem pazudusi un svinēšana pamatā izpaužas vien kā šašlika cepšana, siera ēšana un alus dzeršana. Vienalga – arī tie ir rituāli, un sarkanais datums kalendārā nemainīgi ik gadu liecina, ka ir svētki.»

3.lpp.

Dzen pāļus jaunajam tehnikumam

Ventspils Tehnikuma būvlaukumā šobrīd tiek dzīti pāļi; tie tiek arī slogoti, lai pārbaudītu, cik dziļu tiem jābūt, lai noturētu topošo ēku.

Ventā ielēkušo sievieti iespundē cietumā

Policija nolēmusi sievietei, kura ar abiem saviem bērniem no tilta ielēca Ventā, piemērot apcietinājumu.

Uz tilta apļa apgāžas baļķvedējs

Neizvēloties pareizu braukšanas ātrumu uz tilta apļa, braucot uz Pārventas pusi, ceļu satiksmes negadījumu izraisījis baļķvedēja Scania šoferis.

4.lpp.

Jānis – bildinājuma līdzdalībnieks

Viens no Jāņu dienas gaviļniekiem ir Ventspils Augstskolas students un Jaunrades nama planetārija lektors Jānis Dalbiņš, kurš šeit, Ventspilī, realizē savu bērnības sapni.

Pagātnē 12 skaisti skolas gadi

Šodien un rīt izlaidumu svin pilsētas un novada 12. klases absolventi. Sestdien ardievas skolai teikt arī 5. vidusskolas audzēknes Arta un Madara Lindmanes.

Naktsvijole lai zied pļavā

Jāņu laikā cilvēks nokļūst vai arī vēlas nokļūt dabai vistuvāk. Aiz muguras atstājot darba steigu un rosīšanos ierastajā vidē, viņš dodas ārā – uz laukiem.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Līgo jauni, līgo veci

Visā dabā jūtama saules ceļa augstākās virsotnes klātbūtne. Vēl pēdējie darbi, un arī nozīmīgākās Ventspils vietas – Rātslaukumu, Pārventas centru un zaļo zonu Lielā prospekta un Brīvības ielas krustojumā – rotās Līgo svētku simboli.

8.lpp. Sports. Rumbeniekam pasaules čempionāta normatīvs

Alītu (Lietuva) tagad par savu veiksmes pilsētu droši var uzskatīt mūsu labākais soļotājs Arnis Rumbenieks. Viņš šogad tur izpildīja šāgada pasaules čempionāta normatīvu, bet pagājušajā gadā kvalificējās Londonas olimpiskajām spēlēm.

Hondai neveiksmes mijas ar uzvarām

Hondas spēlētāji aizvadījuši Latvijas pludmales futbola čempionāta otrās un trešās kārtas mačus. Viņi tos iesāka diezgan neveiksmīgi, jo piedzīvoja divus zaudējumus, toties tos noslēgt izdevās jau krietni veiksmīgāk – ar divām uzvarām.

9.lpp. Intervija. Ugunsdzēsības dienestos strādā entuziasti

Austrumos mēdz teikt: dievs nedod piedzimt pārmaiņu laikā. Pašreizējam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandierim Genādijam Pavlovam visa profesionālā karjera veidojusies pārmaiņu laikā. Viņš piedzīvojis jau vairākas ugunsdzēsības dienestu reorganizācijas un patlaban vada vislielāko apakšvienību Latvijā. 41 gadu vecais ugunsdzēsības pulkvežleitnants Genādijs Pavlovs savai profesijai ziedojis jau 22 gadus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: