Atsaucoties uz šonakt notikušo traģēdiju Ventspilī, kad no tilta Ventā ieleca kāda jauna sieviete kopā ar diviem bērniem, kuri negadījumā gāja bojā, Labklājības ministrijas (LM) speciālisti ceturtdien, 20.jūnijā, dosies ārkārtas pārbaudē uz pilsētu.

LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče skaidro, ka pārbaude nepieciešama, lai pārliecinātos, vai sociālais dienests ir izvērtējis minētās ģimenes situāciju un veicis atbilstošu sociālo darbu

Šobrīd, sazinoties ar Ventspils pilsētas Sociālā dienesta vadītāju, noskaidrots, ka cietušās sievietes ģimene ir bijusi Ventspils pašvaldības Sociālā dienesta redzeslokā kopš 2011.gada augusta kā sociālās palīdzības saņēmēja. Detalizētāka informācija par minēto gadījumu būs pieejama pēc pārbaudes veikšanas.

LM atgādina, ka viens no LM uzdevumiem ir kontrolēt sociālo pakalpojumu sniedzēju, tostarp pašvaldību sociālo dienestu atbilstību normatīvo aktu prasībām un sociālo pakalpojumu kvalitāti.

Jau ziņots, ka naktī Ventspilī pie Apvedtilta Ventā ielēkusi kāda 1986.gadā dzimusi sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevies izglābt, bet abi bērni gājuši bojā. Traģēdija notikusi ap plkst.3.

Upē ielekušo sievieti izglābuši robežsargi, kuriem pie Apvedtilta ir atbalsta bāze ar laivu, informēja VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs. Bērnus izglābt nav izdevies - 2010.gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011.gadā dzimušais zēns, atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Par faktu sākts kriminālprocess visu apstākļu noskaidrošanai. Policija norāda, ka pašlaik nevarot atklāt, pēc kura Krimināllikuma panta sākts kriminālprocess.

Ventspils Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe informēja, ka upē ielekusī sieviete bijusi depresijā un vairākkārt vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē.

Uz Sociālo dienestu sievieti 7.jūnijā pirmo reizi atvedusi draudzene. Sieviete bijusi depresijā un krīzes situācijā saistībā ar situāciju ģimenē - nesen oficiāli šķirta viņas laulība, bet faktiski kopdzīve ar vīru izjukusi jau agrāk. Laika periodā, kamēr sieviete bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā - no 2011.gada augusta līdz 2013.gada janvārim -, viņai bija piešķirts trūcīgās personas statuss. Šī gada februārī sieviete atsākusi strādāt, līdz ar to zaudējusi trūcīgās personas statusu. Tiesa, šī gada aprīlī viņa pārtraukusi darba attiecības. Kaņepes rīcībā nav informācijas, kas bijis par iemeslu darba attiecību pārtraukšanai.

Jūnijā sieviete Sociālajā dienestā bijusi vairākas reizes. Pēdējā reizē, 14.jūnijā, viņa teikusi, ka nu jau jūtoties daudz labāk, par ko liecinājis arī viņas izskats. "Grūti pateikt, kas ir noticis šo dienu laikā," atzina Kaņepe.

Sievietei piedāvāta psihologa palīdzība, bet viņa no tās atteikusies, taču piekritusi pieteikties kursos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Kaņepes rīcībā ir informācija, ka vēl vakar un aizvakar sieviete bijusi uz NVA kursiem. Tāpat sieviete piekritusi vest bērnus uz dienas centru.

Sievietes vecāki dzīvo Ventspilī, bet Kaņepes rīcībā neesot informācijas, vai un cik lielu atbalstu viņi varējuši sniegt krīzes situācijā nonākušajai meitai.

Kā informēja Kaņepe, gluži bez ienākumiem ģimene nav bijusi - māte saņēmusi gan bērna kopšanas pabalstus, gan uzturlīdzekļus no uzturlīdzekļu garantiju fonda.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: