Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

VUGD tehnika ir kritiski sena

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vērsis valdības uzmanību uz faktu, cik ļoti novecojusi ir viņu rīcībā esošā tehnika. Arī Ventspils daļa nav izņēmums.

Velkonis atzīmēs 20 gadu jubileju

Virves vilkšanas klubs Velkonis šogad atzīmēs jau savu 20. jubileju, kas ir tikpat daudz, cik Latvijas Virves vilkšanas federācijai. Šo aizvadīto gadu laikā mūsu sportistiem ir, ar ko lepoties – izcīnīti četri pasaules, divi Eiropas un pat piecdesmit Latvijas čempiona tituli. Pēdējo skaļāko panākumu Velkoņa virves vilcēji guva 2007. gadā, kad Eiropas čempionātā tika izcīnītas sudraba godalgas.

2.lpp. Viedoklis: «Kašķu vāceles», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Reformu partijaslīderis Valdis Zatlers norāda Vienotībai, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti liecina, ka tai ieslēgusies sarkana brīdinājuma lampiņa. Vienotības līdere Solvita Āboltiņa savukārt, aicina Reformu partijasbiedrus pārbēgt pie Vienotības. Tādā veidā Vienotība meklējot jaunu politisko lielgabala gaļu. Jāpiekrīt. Tikai reformisti nav labāki par Vienotību

3.lpp.

Ventspilī maz audžuģimeņu

Neskatoties uz to, ka kopējā Latvijas aina audžuģimeņu jautājumā uzlabojas, uz Ventspili to īsti nevar attiecināt, jo to cilvēku skaits, kuri labprāt uzņemtu savā ģimenē kādu bērnu, ir mazs.

Pils atjaunotāji saņem balvu

Kultūras mantojumaGada balvas 2013 noslēguma pasākumā īpašu balvu par sadarbību kultūras pieminekļa – Livonijas ordeņa pils – restaurācijā saņēmis autoru kolektīvs un sadarbības partneri.

Pensiju pieaugums acu aizmālēšanai

Valdība piekritusi indeksēt mazās pensijas, taču arī tās pieaugs tikai par 4%. Tādēļ, lai arī labklājības ministre panākto vienošanos sauc par kompromisu, Ventspils pensionāri uzskata, ka šis ir tikai acu aizmālēšanas pasākums un pensionāriem, kuri savāca parakstus par indeksāciju, no savām prasībām nevajadzētu atkāpties. Protesta akcija septembrī esot neizbēgama.

4.lpp.

Stieņu Supermeni dvīņu saietā

Ielu vingrotāji brāļi Alberts un Andrejs Kozlovi nupat atgriezušies no dvīņu saieta. Viņiem ir daudz kā kopīga, tomēr tikpat daudz arī atšķirīgā.

Veikalos trūkst zīdaiņu preču

Ģimenei plānojot bērniņu, it sevišķi, ja tas ir pirmdzimtais, nākas rēķināties ar izdevumiem mazuļa pirmo lietu iegādei. Taču vairākas jaunās ventspilnieku ģimenes ir saskārušās ar vienādu problēmu – Ventspilī nav iespējams nopirkt nepieciešamās zīdaiņu preces.

Bērzus maina pret veloceliņu

Siguldas ielā remonta laikā grants kaudze aprakusi bērza stumbru – ziņo kāds Ventas Balss lasītājs. «Bērzs aizies bojā,» pārliecināts notikušā aculiecinieks.

5.lpp. Intervija. Kultūras darbā bīstamākā ir rutīna

Kurzemes filharmonijas valdes priekšsēdētājam MĀRIM VALTENBERGAM šovasar ir jauns izaicinājums. Viņa komandai uzdots organizēt Pilsētas svētkus. Ikdienā teātra nama darbinieki nodrošina augstvērtīgu kultūras programmu. Katram no viņiem ir savs uzdevums, bet visus kopā satur tieši bijušais piltenieks Māris, kurš Kurzemes filharmoniju vada jau piekto gadu.

6.lpp. Sports. Ozoliņa-Kovala ceturtā Dimanta līgā

Izcils starts Dimanta līgas piektajā posmā Romā padevies mūsu šķēpmetējai Sintai Ozoliņai-Kovalai, kas tajā izcīnījusi augsto ceturto vietu, savā labākajā mēģinājumā uzrādot rezultātu 62,52 metri.

Pučinsks – maija labākais treneris

Latvijas Futbola federācijas treneru padome paziņojusi Latvijas Virslīgas čempionāta maija labāko spēlētāju un treneri, – par to tika atzīts mūsu FK Ventspils speciālists Jurģis Pučinsks.

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: