No 22. līdz 24. jūlijam Ventspilī piestās starptautiskās regates „The Tall Ship Races 2013” dalībnieki.

Ventspils iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apskatīt kuģus, paviesoties uz tiem, aprunāties ar komandām un baudīt citus kuģu komandu un Ventspils sagatavotos pārsteigumus.

 

Tā ir lielākā kopīgā burinieku un jahtu regate pasaulē, kurā ik gadu piedalās ap 80-100 burinieku un jahtu no visas pasaules. „The Tall Ship Races 2013” maršruts būs: Orhūsa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). Rīgā kuģi piestās no 25. līdz 28. jūlijam. Starp sacensību 2. un 3. posmu, Latvijas Burāšanas mācību asociācija sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi organizē flotes uzņemšanu arī Ventspils ostā, kur sacensību dalībnieki pirms došanās uz Rīgu baudīs atpūtu. Flotes viesošanās Ventspilī kļūs par vienu no centrālajiem Ventspils brīvostas 750 gadu jubilejas svinību pasākumiem.

 

Par regati

Regates Tall Ships Races pirmsākums ir meklējams 1956. gadā, kad burāšanas aktīvisti secināja, ka burukuģi uz neatgriešanos ir piekāpušies modernajiem kuģiem, tāpēc, godinot tos, sarīkoja regati no Anglijas uz Portugāli pasaulē palikušajiem lielākajiem buriniekiem.

 

Kopš tā laika regate viesojusies daudzās Eiropas un pasaules ostās un viens no tās uzdevumiem ir jauniešu apmācība un izglītošana burāšanā, tāpēc ir stingrs noteikums, ka pusei katra kuģa komandas ir jābūt vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

 

Nepieciešami brīvprātīgie

Lai nodrošinātu kuģu komandām informāciju par Ventspili un komandu saziņu ar pasākumu organizatoriem, nepieciešami ap 50 brīvprātīgo ar labām valodu zināšanām, labām komunikācijas spējām un augstu atbildības sajūtu, kā arī spēju darboties gan individuāli, gan komandā.

 

Ja esi aktīvs, draudzīgs, vari sazināties latviešu, angļu un krievu valodā, nebaidies no izaicinājuma, piesakies par brīvprātīgo, un šis var būt Tavs vasaras labākais notikums!

Lai pieteiktos, līdz 20. jūnijam, aizpildi pieteikuma anketu.

 

Plašāku informāciju par veicamajiem uzdevumiem, kā arī pieteikšanās kārtību iespējams iegūt Ventspils Tūrisma informācijas centrā pa tel. 63622263; mob.tel. 29232226 vai e-pasts: tourism@ventspils.lv.

 

Par piemiņu no pasākuma varēsi paturēt brīvprātīgo pazīšanās zīmi T-kreklu, sertifikātu par piedalīšanos brīvprātīgo darbā, kā arī būsi ieguvis pieredzi liela starptautiska pasākuma organizēšanā.


Pirms pasākuma visi brīvprātīgie tiksies apmācībās, kur tiem stāstīs par brīvprātīgo darbu, darba pienākumiem un tiesībām, kā arī sadalīs veicamos pienākumus regates laikā.

 

Informāciju par regates norisi vari iegūt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: