Šodien Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā svinīgi tiks parakstīts sadarbības memorands par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozares attīstību Ventspils pilsētā.

Memoranda parakstīšanā iesaistīta gan pašvaldība un tās iestādes, gan izglītības institūcijas, gan pašmāju un starptautiski IKT nozares uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti, kopīgi sadarbojoties, attīstīt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozari.

 

Memoranda mērķis ir sekmēt efektīvu un atklātu sadarbību starp memoranda parakstītājiem, kopīgi veidojot Ventspilī labvēlīgu vidi IKT uzņēmumu attīstībai.

 

Memorandu parakstīja Ventspils pilsētas dome, Ventspils brīvostas pārvalde, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Augstskola, Latvijas Universitāte, Dynamic University, Kurzemes Democentrs, TestDevLab, BTG, Proof IT, Latvisoft, Baltic embedded, Latvijas IT klasteris, IBM Latvija, Microsoft Latvia, SQUALIO, kā arī Latvijā lielākais pašmāju IT uzņēmums DPA.

 

Viens no sadarbības memoranda stūrakmeņiem ir Ziemeļeiropā pirmā Programmatūras kvalitātes kompetences centra Squalio atklāšana Ventspils Augsto Tehnoloģiju parkā.

 

Squalio ir Latvijas lielākā IT uzņēmuma DPA un Latvijas Universitātes kopprojekts, lai veicinātu jaunu un efektīvu programmatūras testēšanas metožu attīstību, kā arī piedāvātu uzņēmumiem un organizācijām Latvijā un Eiropā augstas kvalitātes programmatūras testēšanas pakalpojumus. Squalio unikalitāte ir pieredzējušu un sertificētu testēšanas ekspertu un zinātnieku kopdarbs Latvijā izvietotā jaudīgā datu centrā, izmantojot modernākos un jaudīgākos testēšanas rīkus.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: