Sestdien plkst. 11.00 stāvlaukumā pie Bērnu pilsētiņas pašvaldības SIA „Ventspils reiss” nodos pasažieru rīcībā 3 jaunus autobusus.

Turpinot plānveida autobusu parka atjaunošanu, uzņēmums iegādājies 3 jaunus Mercedes Benz autobusus: 1 mazas un 1 lielas ietilpības pilsētas autobusu un 1 mazas ietilpības tālsatiksmes autobusu.

 

Patīkamas sajūtas, protams, raisa jebkurš jaunums, tomēr īpašs ir prieks par lielo pilsētas autobusu, kas, tāpat kā 2012. gadā iegādātais, ir zemās grīdas autobuss, un aprīkots tā, lai atvieglotu pārvietošanās iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

 

Pirmoreiz eksperimentālā kārtā mazas ietilpības zemās grīdas autobuss pilsētas maršrutos sāka kursēt 2010. gadā, un pašlaik pilsētas maršrutos kursē 13 šādi autobusi. Kā liecina pasažieru atsauksmes, pakalpojums ir pieprasīts. Tā kā uzņēmuma rīcībā vēl nav tik daudz zemās grīdas autobusu, lai varētu apkalpot visus reisus un maršrutus, pašlaik tie vispirms norīkoti tajos maršrutos, kuros pasažieriem iespējams izmantot visas braukšanas maksas atlaides un mēnešbiļetes.

 

Pirmoreiz pašvaldība SIA „Ventspils reiss” autobusu parka atjaunošana notika 2000. gadā, kad pilnībā visi transporta līdzekļi tika nomainīti uz jauniem, komfortabliem „Mercedes Benz ” autobusiem. Daļēja autobusu parka atjaunošana notika 2005. gadā un pēc neliela pārtraukuma tika atsākta 2009. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: