Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dārzi, kas rotā Ventspili

Noslēdzies tradicionālais konkurss Pilsētas rota. Šogad pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga parakstītu, īpaši šim nolūkam veidotu pateicības atklātnīti saņēmuši 370 sakoptu privātmāju teritoriju īpašnieki. Atklātnītes adresātiem nogādāja domes darbinieki – Kapteiņu ielā 33 to izdarīja pilsētas dārzniece Zaiga Brunava. Savukārt konkursa uzvarētāji apbalvoti Pārventas svētkos.

Talsu slimnīcas jaunbūvē ievieto vēstījumu

Ar ventspilnieku līdzdalību Talsu slimnīcas jaunbūves sienā ievietota kapsula ar vēstījumu nākamām paaudzēm.

2.lpp.Viedoklis: „Labs kaimiņš”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Ilona Kursīte.

«Izsenis ir bijis tā, ka daļa cilvēku neārstējas pilsētā, kurā dzīvo, bet dodas uz citu. Katram ir savs iemesls, kādēļ viņš tā rīkojas, turklāt apsvērumi, kāpēc tā notiek, ir ļoti dažādi – kā racionāli, tā emocionāli.»

3.lpp.

7 gadu ceļu programma – tikai ielāps

Attapusies, ka taupīšana un budžeta lāpīšana uz Latvijas autoceļu rēķina novedusi pie tā, ka ceļi mūsu valstī ir kā cauras zeķes, valdība apstiprinājusi septiņu gadu valsts autoceļu attīstības programmu. Ventspils novada ceļiem un sabrukušajiem tiltiem būtiskus uzlabojumus tuvākajā laikā tā diemžēl neparedz.

4.lpp. Darba lapa. Slimnīcā gaida bulciņas un picu

Alternatīvās sociālās aprūpes centrs Žēlsirdības māja sniedz ne tikai patvērumu bijušajiem bērnunamu un pansionātu audzēkņiem, bet arī iespēju socializēties, toskait – iegūstot profesiju un darba iemaņas. Žēlsirdības mājas iemītniekiem darba vietas, kā arī prakses vietas radītas kafejnīcā Dižrausis, kas nesen sākusi piedāvāt jaunus pakalpojumu – mobilo tirdzniecību.

Jaunās māmiņas izvirza drosmīgu ideju

Noslēdzies ikgadējais konkurss Drosmīgo ideju atbalsta programma 2013, kuru organizē Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubators sadarbībā ar Kurzemes inkubatoru un SEB banku. Katru gadu konkurss piesaista arvien vairāk dalībnieku. Šogad Ventspilī iesniegti astoņi pieteikumi ar drosmīgām biznesa idejām.

5.lpp. Pilsētas rota. Dārzi, kas rotā Ventspili

6.lpp. Sports. Grišuņins – trešais Habarovskā

Ventspils labākais bokseris Nikolajs Grišuņins, gatavojoties Eiropas čempionātam boksā, startēja Habarovskā (Krievija) notikušajā Konstantīna Korotkova piemiņas turnīrā. Gūstot vienu uzvaru, kā arī piedzīvojot vienu zaudējumu, viņš izcīnījis bronzas godalgu.

Honda uzsāks cīņu pludmales čempionātā

Pavisam nemanot pienākusi jaunā pludmales futbola sezona. Tai gatavi ir arī FK Honda spēlētāji, kas tikai nesen noslēguši cīņas Latvijas telpu futbola čempionātā, bet tagad spēkosies jau par valsts pludmales futbola čempionāta godalgām.

Dermaki dominē Baltijā un Latvijā

Liepājas vecajos fortos tika aizvadītas Baltijas un Latvijas čempionātu pirmā posma sacensības velo- un mototriālā, kurās dubultuzvaru abās sacīkstēs spēcīgākajā velotriāla klasē (Elites) guva brāļi Ansis un Arvis Dermaki.

7.lpp.

Judītes Siliņas skarbais sentiments

Ir jauki pilsētas izstāžu zālēs redzēt starptautiski atzītu mākslinieku darbus, bet tikpat patīkami ir novērtēt arī ventspilnieku veikumu.

Urbānās renesanses skaistums un estētika

Teātra namā var apskatīt fotogrāfes Aigas Rēdmanes un dizaineres Sarmītes Ostaņevičas veidoto fotogrāfiju izstādi Urbānā renesanse.

Iepazinuši citu valstu kultūru

1.ģimnāzijas kolektīvs trīs gadus aktīvi piedalījies programmas Comenius skolu sadarbības projektā Dzīves kultūra. Tas devis iespēju skolēniem viesoties citās valstīs un uzņemt ārvalstu ciemiņus savā ģimenē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: