Noslēgusies deputātu kandidātu sarakstu pieteikšana pašvaldību vēlēšanām. Uz deputātu vietām Ventspils pilsētas domē pretendēs sešu sarakstu pārstāvji, bet novadā – piecu.

Jau pagājušajā nedēļā Ventspils pilsētas pašvaldības vēlēšanās bija iesniegti četri saraksti – Latvijai un Ventspilij, Saskaņas centrs, Vienotība, kā arī apvienotais Reģionu alianses un Reformu partijas saraksts. Savukārt pirmdien sarakstus iesniedza arī Nacionālā apvienība un Tautas kontrole.

Latvijai un Ventspilij saraksta pirmais numurs ir pašreizējais Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, bet tāpat vēlēšanās kandidēs visi līdzšinējie šīs partijas pārstāvji pilsētas domē. Saskaņas centrā pirmais numurs atvēlēts Vitālijam Truševičam, bet reformisti par saraksta līderi izvirzījuši Aivi Landmani. Šajā sarakstā atrodami arī šī brīža domes deputāti Ivars Landmanis un Vladislavs Šafranskis (domē tika ievēlēts no Saskaņas centra, taču vēlāk šo partiju pameta), kā arī bijušie saskaņieši Oļegs Dorofejevs un Vasīlijs Giņko.

Dainis Treimanis, kurš arī savulaik kopā Šafranski, Dorofejevu un Giņko izslēgts no Saskaņas centra, šajās vēlēšanās atrodas Vienotības sarakstā, kura līdere ir Dace Korna, kas šobrīd ir Ventspils pilsētas domes deputāte. Jāpiebilst, ka vēl viens atstādinātais saskaņieties Aleksandrs Mirvis, kurš pašlaik ir deputāts, šajās vēlēšanās nepiedalās.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" startēs ar septiņu cilvēku sarakstu, kura pirmais numurs ir Māris Ganuss. Savukārt salīdzinoši nesen izveidotās Tautas kontroles saraksta galvgalī ir Jeļena Garbuzova.

Ventspils novadā iesniegti pieci saraksti, turklāt divi no tiem pārstāv tos pašus politiskos spēkus, kas cīnīsies par varu pilsētā. Arī novada vēlēšanās startēs Nacionālā apvienībā, kuras saraksta pirmais numurs ir Krista Veita, kā arī Vienotība ar Gunitu Ansoni galvgalī. Zaļo un zemnieku savienības saraksta pirmais numurs ir pašreizējais Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, bet ar trešo numuru startē Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

Ar septiņu cilvēku sarakstu Ventspils novadā startē Partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām", kuras 1. numurus ir Ivars Kozinda. Novadā startēs arī Kristīgo demokrātu savienības saraksts, kura pirmais numurs ir Māris Gipsers.

Ar visiem pašvaldību vēlēšanām reģistrētajiem deputātu kandidātu sarakstiem var iepazīties Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 1. jūnijā.

Par pašvaldību vēlēšanām šodien preses konferencē izteicās arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: