Vakar Ventspils 1. pamatskolā notika gadskārtējā skolas Teātra diena, kurā visu klašu audzēkņi pulcējās, lai spēlētu dažādus teatrālus uzvedumus.

Sākumskolas skolēni uzstājās ar dažādām ludziņām. Katra klase uzveda savu atsevišķu priekšnesumu. Tika iestudētas tādas ludziņas un pasakas kā „Pasaka par kazlēnu, kas prata skaitīt līdz desmit”, „Kā perēt kumeļu”, „Lieldienu pasaka”, „Ludziņa par skolu” u.c.

 

Dienas gaidītākais priekšnesums bija kopējs uzvedums, ko iestudēja skolēni no 5. līdz 9. klasei. Skolēni uzveda brāļu Grimmu slaveno pasaku – „Pelnrušķīte”. Pasaka tika sadalīta sešās ainās, no kurām katrai klasei bija jāiestudē viena.

 

5.b klase spēlēja ainu „Pelnrušķītes ikdiena”, 9. klase attēloja „Prinča grūto dzīvi”, 5.a klasei nācās notēlot ainu „Ielūgums”, kad Pelnrušķīte saņēma ielūgumu uz balli. 6. klase izspēlēja ainu „Gatavošanaās ballei”. 7. klasei bija uzdevums izveidot un nospēlēt grandiozu ainu „Balle pilī”, kur tika iesaistīti skolēni no visām klasēm. Izrādi noslēdza 8. klase ar ainu – „Kurpītes atrašana”.

 

Tā kā katru ainu spēlē cita klase izrādē bija vairākas pelnrušķītes un vairāki prinči. Katra aina arī atšķīrās atkarībā no klases interpretācijas, taču kopējais izrādes salikums radīja interesantu un oriģinālu visiem zināmās pasakas versiju, ko ne uz mirkli nebija garlaicīgi skatīties. Jaunieši bija nopietni piedomājuši gan pie tērpiem, gan pie dialogiem un smieklīgiem pavērsieniem izrādē.

 

Pasākuma organizētāja 5.a klases audzinātāja, latviešu valodas skolotāja Liene Štālberga ir priecīga par Teātra dienas veiksmīgo norisi: „Skolā teātra spēlēšana pamazām kļūst par tradīciju. Skolēni nav jāmudina rīkot mēģinājumus, viņi paši aktīvi līdzdarbojas un rada jaunas idejas. Ar savu aktivitāti un izdomu skolēniem izdodas pārsteigt ne vien savus skolas biedrus, bet arī skolotājus un vecākus.”

 

Vairāku nedēļu garumā jaunieši cītīgi mēģināja un tādā veidā pilnveidoja savas aktierspējas. Ventspils 1. pamatskolas Teātra dienā iegūtā pieredze māca skolēniem, ka lai izveidotu ko labu un kvalitatīvu, visiem ir jāapvieno spēki, jo kopā var paveikt vairāk.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: