Vakar Digitālajā centrā norisinājās informatīvais seminārs par interaktīvo ekrānu pārvaldības programmu SEED.

Tajā piedalījās dalībnieki no 12 dažādām Ventspils pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem, kā arī dalībnieks no Ventspils Augstskolas.

 

Seminārā tika pārstāvētas tādas pašvaldības institūcijas kā Ventspils Kultūras centrs, Ventspils Sociālais dienests, Ventspils brīvostas pārvalde u.c. Semināru iesāka SEED projekta koordinatore Vita Vītola, kura kodolīgi sniedza svarīgāko informāciju par pašu projekta būtību un tā galvenajām aktivitātēm. Turpinājumā Ventspils Digitālā centra projektu vadītājs Kristians Jacevičs sniedza īsu pārskatu par Ventspils pašvaldības iestādēs jau izvietotajiem un nākotnē plānotajiem interaktīvajiem ekrāniem. Bet pēdējo programmas daļu vadīja SEED projekta tehniskais eksperts Māris Upenieks, kurš skaidroja programmas tehnisko pusi – kā katrs no apmeklētājiem varētu pats izvietot un pārvaldīt informāciju uz interaktīvajiem ekrāniem izmantojot SEED.

 

Šobrīd SEED programma jau veiksmīgi darbojas Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Ventspils Jaunrades namā un Ventspils Digitālajā centrā. Tuvākajā laikā tā tiks uzstādīta uz lielizmēra ekrāniem arī citās Ventspils pašvaldības iestādēs un dos iedzīvotājiem iespēju piekļūt aktuālākajai informācijai bez maksas.

 

SEED ir projekts, kuru līdzfinansē Eiropas Komisija, lai palīdzētu iedzīvotājiem apzināties, kas ir e-pārvalde un kādu labumu tā sniedz. Projekts darbojas jau ilgāk kā gadu, un tā realizētājs Latvijā ir Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde „Ventspils Digitālais centrs”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: