Lai sniegtu atbalstu tām nevalstiskajām organizācijām, kurām ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss un ar kurām sadarbojas Ventspils pašvaldība, 2013. gada Sociālā dienesta budžetā iedalīti ievērojami līdzekļi.

Kopumā atbalsta sniegšanai, sociālo pakalpojumu pirkšanai un pašvaldības deleģēto pienākumu veikšanai sabiedriskajām organizācijām, tai skaitā sociālās palīdzības projektu konkursam, iedalīts finansējums Ls 182 720 apmērā.

 

Būtisku pašvaldības atbalstu saņem atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ,,Cimdiņš”, kurā kopš tā atvēršanas 2011. gada sākumā ir ievērojami palielinājies klientu skaits no 20 līdz pat 128 bērniem un jauniešiem ar invaliditāti. 2013. gadā pašvaldība atbalsta šo centru ar finansējumu Ls 20800 apmērā.

 

Veiksmīga sadarbība turpinās arī ar Latvijas Samariešu apvienību, kas turpina pašvaldībā nodrošināt Nakts patversmes un Drošības pogas pakalpojumus, turklāt šogad Samarieši uzsāks pilsētā jauna sociālā pakalpojuma sniegšanu - jau drīzumā darbu uzsāks Sociālās aprūpes centrs personām ar asociālu uzvedību, kā arī šļirču apmaiņas punkts. Kopumā dažādu pakalpojumu nodrošināšanai ventspilniekiem sadarbībā ar Samariešiem pašvaldība ir iedalījusi finansējumu Ls 99 536.

 

Savukārt pakalpojumu pirkšanai no Krīzes centra ģimenēm ar bērniem ,,Paspārne” pašvaldība 2013. gadā iedalījusi finansējumu 23 575 apmērā.

 

Pašvaldība jau ilgus gadus veiksmīgi sadarbojas ar „Latvijas Nedzirdīgo savienības” Ventspils reģionālo biedrību, „Latvijas Neredzīgo biedrības” Ventspils teritoriālo organizāciju, „Ventspils invalīdu biedrību”, kā arī pensionāru biedrību „Ventspils liedags” un Ventspils politiski represēto apvienību un citām organizācijām.

 

Tāpat Sociālais dienests katru gadu izsludina Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkursu. Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt Ventspils pilsētai nozīmīgus sociālās palīdzības projektus, kas vērsti uz sociāli mazaizsargāto grupu dzīves kvalitātes uzlabošanu, un veicināt fizisku un juridisku personu ieinteresētību sociālo pakalpojumu sniegšanā, kā arī atbalsta pasākumu organizēšanā mazaizsargātām iedzīvotāju grupām.

 

Pašvaldība uzskata par ļoti nozīmīgu nevalstiskā sektora partneru iesaistīšanos Ventspils iedzīvotājiem nozīmīgu sociālo pakalpojumu un citu atbalsta pasākumu sniegšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: