– Vispirms vēlos pateikties sporta klubu vadītājiem, aktīvistiem un vecākiem, kuri ir izveidojuši dažādus sporta klubus, iesaistot tajos mūsu pilsētas bērnus un jauniešus. Šie klubi viennozīmīgi palīdz veidot daudzveidīgāku sporta dzīvi Ventspilī.

Pašvaldībai vienai pašai nebūtu pa spēkam nodrošināt tik plašu piedāvājumu. Ir ļoti svarīgi, lai bērnam būtu iespēja nodarboties tieši ar to sporta veidu, kas viņu visvairāk saista.

Mēs sekojam līdzi, lai šo klubu treneri būtu kvalificēti un audzēkņi saņemtu profesionālas sporta iemaņas un zināšanas. Protams, ne visi izaugs par augstas klases sportistiem, tomēr mums ir svarīgi, lai bērni un jaunieši lietderīgi pavadītu savu brīvo laiku un nenodarbotos ar visādām blēņām.

Tāpat priecājamies, ka šie sporta klubi izmanto mūsu sporta infrastruktūru. Tāds arī bija pašvaldības mērķis, to izbūvējot, – lai to lietotu pēc iespējas plašāks iedzīvotāju loks, lai hallēs, stadionos un citās sporta bāzēs kūsātu dzīvība.

Pašvaldība seko līdzi, kā klubi attīstās. Ja tie paplašina savu darbību, piesaistot vairāk bērnu, vai sasniedz teicamus rezultātus, mēs reaģējam un savu iespēju robežās cenšamies piešķirt lielāku finansējumu. Tāds pozitīvs piemērs ir teikvondo sporta klubs, kura audzēkņi teicami startēja Latvijas III olimpiādē, izcīnot trīs zelta un trīs sudraba medaļas. Šogad palielinājām apmaksāto ledus stundu skaitu un transporta izdevumus arī hokeja klubam, kurš Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā startē ar vairāk grupām kā iepriekš. Sportisko rezultātu sekmēšanai palielinājām finansējumu boksa klubam, loka šaušanas klubam nodrošinām finansējumu ne tikai sporta nodarbībām, bet arī sporta bāzu labiekārtošanai. Starp citu, sporta klubu vadītāju, treneru viedoklis vienmēr tiek ņemts vērā, būvējot jaunus vai rekonstruējot esošos sporta objektus. Tāpat sporta klubu darbības sekmēšanai pašvaldība sadarbojas ar Latvijas sporta federācijām.

Esam gandarīti, ka sporta klubi palīdz veidot mūsu pilsētā jaunas tradīcijas, piedalās sporta pasākumu organizēšanā, startē ar teicamiem panākumiem gan Latvijas, gan ārvalstu sacensībās. Tādā veidā tiek popularizēts mūsu Ventspils vārds.

Guntis Blumbergs,

sporta nozari uzraugošais Ventspils domes deputāts

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: