13. februārī tiek rīkota Latvijas Ēnu dienu ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām.

Ēnu dienas laikā skolēniem būs iespēja apmeklēt kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vērot un izzināt interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

 

Karjeras izglītības akcijā piedalās arī Ventspils Augstskola, kura piedāvā skolēniem ēnot studentus un mācībspēkus no Ekonomikas un pārvaldības, Informācijas tehnoloģiju un Tulkošanas studiju fakultātēm, augstskolas speciālistus sabiedrisko attiecību jautājumos un ārējos sakaru jautājumos, telpu ekspluatācijas inženieri un sekretāri.

 

Ēnu dienā skolēniem būs iespējams ne tikai ēnot studentus, apmeklējot dažādas lekcijas, mācībspēkus un augstskolas darbiniekus, bet arī doties ekskursijā pa Ventspils Augstskolu.

 

Šajā akcijā Ventspils Augstskola piedalās jau trešo gadu. Iepriekšējos gadus skolēniem bija iespēja ēnot Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studentus, sekretāri, speciālisti sabiedrisko attiecību jautājumos, kā arī augstskolas rektoru.

 

Lai pieteiktos ēnot kādu no Ventspils Augstskolas studentiem, mācībspēkiem vai darbiniekiem, līdz 10. februārim jānosūta pieteikums uz epastu: irina.magurova@venta.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: