Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

100 g citas kultūras

Beidzot Kultūras centrā sākusi darboties īsta kafejnīca – ar omulīgiem galdiņiem, garšīgu kafiju, gardām bulciņām un pat siltajiem ēdieniem. Ventspilnieki par to var būt pateicīgi jaunajai uzņēmējai iesācējai, kas sadūšojusies no algotas darbinieces kļūt par darba devēju.

Iedzīvotāji iestājas pret spēļu zālēm

Uzņēmēji vēlas atvērt Ventspilī jaunas azartspēļu vietas, tādēļ pašvaldība vēlas uzzināt iedzīvotāju viedokli par to. Absolūtais vairākums ir pret šādām iecerēm.

 

2.lpp. Viedoklis: „Privātais dienests”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Mums ar papīriem viss ir kārtībā! Tā, es domāju, par dienesta auto izmantošanu personīgām vajadzībām varētu atbildēt ikvienas valsts un pašvaldības iestādes pārstāvis, kurš to izmanto privātiem nolūkiem. Un, visticamāk, viņam būs taisnība. Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma burts, aizpildot vajadzīgās ceļazīmes, kurās sabīdīti kopā nobrauktie kilometri, ielietie degvielas litri un darba vajadzības, formāli ir ievērots.»

3.lpp. KissClub asaru gāzi vairs nelietos

Pēc nedēļas nogalē notikušā incidenta KissClub vadība nolēmusi turpmāk konfliktu risināšanā vairs neizmantot asaru gāzi. Apsargs izmantojis gāzi un steku aizstāvēšanās nolūkos.

Gremdē pašmāju uzņēmējus

200 darba vietas Kurzemē valsts amatpersonām nav pietiekami svarīgas, lai pacenstos novērst uzņēmuma bankrotu. Kad tiesas lēmuma dēļ draudēja ārvalstu uzņēmuma maksātnespēja, valstsvīri, pat premjers, iejaucās. Pret pašmāju biznesu tie ir aukstasinīgi vienaldzīgi.

Trīs slimnieku dēļ izsludina epidēmiju

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija liecina, ka saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas līmeni visās monitoringa pilsētās, izņemot Jūrmalu. Viena no monitoringa pilsētām ir arī Ventspils.

 

4.lpp.

Dialekts ir nopietna lieta. Arī dzejā

Somu dzejniece filozofijas maģistre Heli Lāksonena, kura raksta dienvidrietumu somu valodas dialektā, tikusi pie grāmatiņas latviešu valodā kad gos smei. Atdzejotājs Guntars Godiņš to latviskojis, izmantojot lībisko dialektu.

Atkal varēs mācīties spēlēt dambreti

Jau februārī Jaunrades namā un 4. vidusskolā sāksies nodarbības dambretē, kādu mūsu pilsētā nav bijis vairāk nekā divdesmit gadu.

Rubrikā apmelo skolotāju

Rubrika Hallo, «Ventas Balss»klausās! reti kuru atstāj vienaldzīgu –citam tā izraisa smīnu, neizpratni, citam – dusmas, vēl kādam kalpo par vietu, kur paust savu agresiju.

 

5.lpp. Darbs un nauda. 100 g citas kultūras

Beidzot Kultūras centrā sākusi darboties īsta kafejnīca – ar omulīgiem galdiņiem, garšīgu kafiju, gardām bulciņām un pat siltajiem ēdieniem. Ventspilnieki par to var būt pateicīgi jaunajai uzņēmējai iesācējai, kas sadūšojusies no algotas darbinieces kļūt par darba devēju.

Ventspilnieki pelna vairāk nekā citi

Ventspils joprojām ir līdere Latvijā pēc vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. Apkopojot pagājušā gada 9 mēnešu rezultātus, algotie darbinieki un pašnodarbinātie Ventspilī saņēmuši vidēji 484 latus mēnesī jeb par 16% vairāk nekā vidēji valstī. Tajā pašā laikā aptuveni trešdaļa nodarbināto Ventspilī saņem minimālo algu – 200 latus – un pat vēl mazāk.

Trīs jautājumi uzņēmējam. Mazo un lielo algu saņēmēji krasi atšķiras

Agnese Pastare, SIA PB Finanses valdes locekle

 

6.lpp. Sports.Mērķis – noturēties čempionāta augšgalā

«Par pirmo vietu pagaidām negribu neko teikt, jo par to varēs runāt tikai pēc čempionāta noslēguma, kad būs noskanējusi pēdējā svilpe finālspēlē,» – tā pēc kārtējās uzvaras Latvijas 1. līgas volejbola čempionātā izteicās VK Ventspils treneris Edgars Zviedrāns.

Vieglatlētiem medaļas ziemas čempionātā

Rīgā notika Latvijas ziemas čempionāts vieglatlētikā B vecuma grupā (1998.–1999. dz.g.), kurā atzīstami startēja arī mūsu pilsētas un novada vieglatlēti, kas pavisam kopā izcīnīja septiņas medaļas.

Telpu futbolisti nodrošina sev trešo vietu

Izcīnījuši grūtu uzvaru pār vienību Orions/FK Ogre, Hondas telpu futbolisti jau kārtu pirms Latvijas telpu futbola regulārā čempionāta noslēguma priekšlaicīgi nodrošinājuši sev trešo vietu.

 

7.lpp. Novadā. Papildinās pašvaldības autoparku

Novada dome izsludinājusi iepirkumu par jaunu transporta vienību iegādi. Šogad pašvaldība iecerējusi iegādāties traktoru, autobusu, vairākas vieglās automašīnas, pikapu, pāris džipveida automašīnas un kravas furgonu.

Svētdienā apskādē domes automašīnu

Dodoties uz kērlinga sacensībām, novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Libkovskis divas brīvdienas izmantojis pašvaldības automašīnu. Amatpersona pati pārkāpumu šai faktā nesaskata.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs FEBRUĀRIM

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: