Ventspilī ir iespēja pārvietoties ar velosipēdiem visa gada garumā un pa veloceliņiem braukt arī ziemā pēc lieliem sniegputeņiem.

Pilsētā izbūvēti veloceliņi 40 kilometru garumā, kas ir aptuveni pielīdzināms attālumam no Ventspils līdz Ugālei. Veloceliņi sadalīti A un B kategorijās, jo vienlaikus visus celiņus notīrīt nav iespējams. A klases celiņiem jābūt notīrītiem sešas stundas pēc nokrišņu beigšanās, savukārt B klases celiņi tiek notīrīti 24 stundu laikā. Intensīvas snigšanas gadījumā veloceliņi tiek tīrīti visu dienu. Drošības labad veloceliņus tehnika tīra ar 6-8 km/h lielu ātrumu.

 

„Ventspilī sniegs tiek tīrīts operatīvi, divas stundas, pēc nokrišņu beigām. Piemēram, ja snidzis naktī, mūsu darbinieki sāk strādāt ap pieciem no rīta un līdz pulksten deviņiem lielākā daļa no mums paredzētā tīrīšanas maršruta jau ir notīrīta,” par kompānijas darbu izsakās SIA „Galantus” projektu vadītāja Daiva Sprudzāne.

 

Regulāri tīri veloceliņi ļauj iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pārvietoties ar velosipēdu pat ziemas laikā. Daudziem ventspilniekiem tā ir iespēja ne ietaupīt materiālos līdzekļus, bet arī uzturēt sevi formā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: