Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lembergs iejūtas stūrmaņa lomā

Gaidot Eiropas rallija čempionāta otrā posma sacensības, kas notiks Latvijā (Liepāja–Ventspils), ekstrēmu braukšanu ziemas apstākļos izbaudījis arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kopā ar Latvijas čempionu rallijsprintā Ralfu Sirmaci iemēģinot lidostas Rīga stāvlaukuma teritoriju.

Pabeidz slepkavības lietu Zvaigznītē

Policija beigusi izmeklēšanu lietā par apsarga piekaušanu līdz nāvei armijas pilsētiņā Zvaigznīte. Slepkavībā pierādīta trīs Ances jauniešu vaina. Izmeklēšanas laikā atklājās jauniešu nežēlīgā rīcība. Agresiju, visticamāk, pastiprinājis alkohola reibums.

2.lpp. Viedoklis: “Par grāmatām”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«No bērnu gadiem atceros neviļus noklausītu pieaugušo sarunu, kuras frāze man aizvien iespiedusies atmiņā un pat zemapziņā. Pēc viesošanās kādas tolaik turīgas ģimenes mājās viena no manas mammas paziņām teica: zini, es nekur pie viņiem neredzēju grāmatas. Viņai, kura savā dzīvoklī un prātā bija uzcēlusi templi literatūrai un grāmatām, tas likās neizprotami.»

3.lpp.

Drošākais pasažieru pārvadātājs

Izvērtējot Latvijas autoparkus, par drošāko pasažieru pārvadātāju atzīts uzņēmums Ventspils reiss.

Skolēniem būs, ko ēnot

Ēnu dienai, kas šogad notiks 13. februārī, kā ēnojamie pieteiktas pilsētas domes, pašvaldības uzņēmumu, mūzikas vidusskolas un vēl citu uzņēmumu amatpersonas un darbinieki.

4.lpp. Kriminālziņas. Kontrolē nelegālo preču apriti

Valsts policijas Ventspils iecirkņa darbinieki pagājušajā gadā nelegālo preču tirgoņiem kopumā konfiscējuši 13 tonnu degvielas, vairāk nekā 55 tūkstošus cigarešu un 322 litrus alkohola.

Ledū ielūzušo auto mēģina pārdot

Iespējams, jau šonedēļ Ventspils Administratīvā komisija izskatīs Būšnieku ezera ledū ielūzušās automašīnas lietu. Tikmēr saimnieks cenšas no ūdens izvilkto auto pārdot.

Varēs vieglāk noteikt narkošoferus

Policija iegādājusies jauna veida testerus, kas īsā laikā ļaus noteikt, vai autovadītājs lietojis narkotikas. Uz tiem cer arī ventspilnieki.

5.lpp. Kultūra. Notāre dāvina bibliotēkai grāmatas

Rīdziniece Daina Trautmane vairākus gadus dāvina Jūrkalnes bibliotēkai grāmatas. Tās lasa arī citos pagastos.

Apjomīgs rakstu krājums par lībiešiem

Līvu savienības Ventspils nodaļas valdes locekļi Rīgā piedalījušies

rakstu krājuma Lībieši. Vēsture, valoda un kultūra atvēršanas svētkos.

Lasiet daudz, lasiet vēl vairāk!

Dzejniece un tulkotāja Ingmāra Balode ir viena no retajām, kas ļauj latviešu lasītājam iepazīt poļu literatūru. Arī uzturoties Rakstnieku mājā, Ingmāra tulkoja poļu autoru – pazīstamo Mikolaju Ložiņski.

6.lpp. Sports. Ventspils Augstskola – piektā Latvijā

Noslēdzies Latvijas XXIII universiādes čempionāts florbolā, kura finālturnīrā ļoti atzīstami cīnījās Ventspils Augstskolas spēlētāji, cīņā par piekto vietu ar 11:7 pārspējot Rēzeknes Augstskolu.

Galda hokejā panākumi Rīgas čempionātā

Jaunais gads Latvijas galda hokejā sācies ar tradicionālo Rīgas atklāto čempionātu, kas turklāt ir arī visvecākais turnīrs mūsu valstī. Tajā ar ļoti labiem panākumiem startēja arī mūsu pilsētas galda hokejisti, tiekot pat pie sešām godalgām.

Neskati rumāņu klubus pēc izlases spēles

Otrdien BK Ventspils basketbolisti savā laukumā tiksies ar Rumānijas basketbola klubu Gaz Metan Medias, un tā būs pirmā tikšanās ar Rumānijas komandu neatkarības gados ne tikai ventspilniekiem, bet arī vispār kādai no Latvijas komandām.

7.lpp. Intervija. Saulrieti iedvesmo ķerties pie otas

Jeļenas Baranovskas liktenī un daiļradē fantastiski savijušies Sibīrijas gēni un latviešu saknes. Atgriezusies savu latviešu senču dzimtenē, viņa jau 15 gadus glezno un šuj apģērbu. Ieguvusi apģērba modelētājas izglītību Sibīrijā – slavenajā Omskas Tehnoloģijas institūtā, kur lekcijas lasīja talantīgais modelētājs Vjačeslavs Zaicevs, Jeļena rada savas neparastās gleznas klusumā, kas apvij viņas Piltenas māju ar lielu dārzu, kuru stādījis viņas vecvectēvs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: