Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jauns slogs uzņēmējiem

Andra Vilka vadītā Finanšu ministrija sarūpējusi kārtējo nepatīkamo pārsteigumu uzņēmējiem. Jaunais PVN likums nosaka papildu prasības čekiem, un pašlaik izsniegtie nav pievienojami VID atskaitēm. 

VeA neatrisināmā ķeza – internets

Ventspils Augstskolā, kas pati apmāca IT speciālistus, jau otro gadu pēc kārtas par Gada ķezu atzītas interneta problēmas kopmītnēs.

2.lpp. Viedoklis: “Par Sudrabu”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Latvijas valdībai neuzticas aptuveni trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju, bet Saeimai uzticības koeficients ir vēl zemāks. Kritiski zemā uzticēšanās valdībām pastāv daudzās valstīs, bet ir atrodami pozitīvi izņēmumi gan starp valstīm, gan starp indivīdiem vienas valsts robežās.»

3.lpp.

Siltuma lieta tuvojas noslēgumam

Noslēgumam tuvojas vairāk nekā divus gadus garā izmeklēšana Ventspils siltuma naudas piesavināšanās lietā. Izkrāptā nauda ir notrallināta, un tiesai būs jālemj par tās piedzīšanas veidiem.

Iespēja deklarēt senlietas

Ja vēlaties savā īpašumā saglabāt jums piederošas senlietas, līdz 30. martam tās jādeklarē Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā.

4.lpp.

Ģiguļa fotogrāfijas izstādē Rīgā

Izstādē Rīgas Mākslas telpa starp simts veiksmīgākajām fotogrāfijām konkursā Dienas balva fotogrāfijā iekļuvuši arī divi Ventas Balss fotogrāfa Jura Ģiguļa darbi.

Dažas gotiņas turpmāk apgaismos

Arī tumšajā gadalaikā svarīgi, lai pilsētas vizuālais tēls nezaudētu pievilcību, bet tajā izceltos interesantākās detaļas, kas piesaista ne tikai pašmāju ļaužu, bet arī iebraucēju uzmanību.

5.lpp. Otrā jaunība. Uz ballēm – dejot un atrast sev pāri

Vidējas un vecākas paaudzes Pārventas iedzīvotāji jau sen pelnījuši senioru balles – līdzīgas tām, kādas jau daudzus gadus notiek pilsētas Kultūras centrā un ir iekarojušas lielu apmeklētāju mīlestību. Nesen arī pilsētas labajā krastā entuziasti sarīkojuši pirmo deju vakaru Tiem, kam pāri...

Viss labais palicis pagātnē

Ventspils ostas pensionāru biedrība kādreiz rīkoja atpūtas vakarus, organizēja ekskursijas un materiāli atbalstīja savus biedrus, kas bija nonākuši sarežģītā situācijā. Tagad biedrība kļuvusi nabadzīgāka un bijušie ostinieki, aizgājuši pensijā, vairs necenšas iestāties tajā.

6.lpp. Sports. Svārups dod izlasei cerības

Latvijas U21 futbola izlase noslēgusi Sadraudzības kausa izcīņas grupu turnīra spēles – trīs spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus. Turklāt vienīgo panākumu ar gūtajiem vārtiem palīdzēja kaldināt mūsu uzbrucējs Kaspars Svārups.

Puķītis tur līdzi labākajiem

Par patīkamu pārsteigumu Zviedrijā, Malmē, notikušajā Eiropas čempionātā šorttrekā parūpējies mūsu vēl junioru vecuma sportists Roberto Puķītis, kurš 1000 metru distancē izcīnījis augsto devīto vietu, bet čempionāta absolūtajā kopvērtējumā viņam 16. vieta.

Dreimanei divas bronzas Katrīnas kausā

Kuldīgā notika vienas no ziemas sezonas lielākajām vieglatlētikas sacensībām Latvijā – Katrīnas kauss. Tajās spēcīgākajā Elites grupā ļoti atzīstami startēja mūsu jaunā daudzcīņniece Dace Dreimane, kas izcīnīja divas bronzas godalgas.

7.lpp.

Ventspilī viens apstiprināts gripas gadījums

Pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu Jelgavā ir sasniegusi epidēmijas apmērus. Tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs 21. janvāri izziņojis par gripas epidēmijas sākumu. Arī Ventspilī laboratoriski apstiprināts viens gripas gadījums.

Debatē kameru priekšā

4. vidusskolas vidusskolēnu komanda šīs nedēļas sākumā piedalījusies Vidzemes televīzijas raidījuma Es varu būt zaļš filmēšanā. Skolēnu uzdevums bija diskutēt par vēja enerģijas lietderību Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: