Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinās 90,7 miljonus latu profesionālās izglītības infrastruktūras modernizēšanai un konkurētspējīgas profesionālās izglītības sistēmas veidošanai, no kuriem gandrīz 11 miljoni pienāksies Ventspils Tehnikumam.

No paredzētā finansējuma 84 534 755 lati ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums, bet 6 173 485 lati - valsts budžeta līdzfinansējums.

Atbilstoši "Profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas pamatnostādnēm 2010.-2015. gadam" finansējums plānots 11 profesionālās izglītības iestādēm - Austrumlatgales Profesionālajai vidusskolai - 8 522 371 lats, Cēsu Profesionālajai vidusskolai - 2 302 928 lati, Daugavpils Celtnieku profesionālajai vidusskolai - 6 686 155 lati, Daugavpils Valsts tehnikumam - 7 943 823 lati, Ogres Valsts tehnikumam - 8 878 401 lats, profesionālās izglītības kompetences centram "Liepājas Valsts tehnikums" - 13 218 296 lati; profesionālās izglītības kompetences centrs "Rīgas Valsts tehnikums" - 6 723 544 lati, Jelgavas Tehnikumam - 10 910 409 lati, Smiltenes Valsts tehnikumam - profesionālajai vidusskolai - 6 130 199 lati, Valmieras Profesionālajai vidusskola - 8 500 000 latu un Ventspils Tehnikumam - 10 892 114 lati.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis šo uzskata par vienu no nozīmīgākajiem veikumiem. "ERAF līdzekļi, kas iepriekš bija plānoti vairāk nekā 30 profesionālās izglītības iestādēm, lai veiktu nelielus uzlabojumus, ar IZM izlēmīgu rīcību ir koncentrēti, lai izveidotu 11 pilnībā modernizētus profesionālās izglītības centrus visos Latvijas reģionos. Pārliecinot koalīcijas partnerus par šī lēmuma pareizību, aktivitātei tika piesaistīti papildu līdzekļi 43,7 LVL miljonu latu apmērā. Šis ir viens no izšķirīgiem soļiem Latvijas profesionālās izglītības kvalitātes un prestiža celšanā," akcentē Ķīlis.

Ministrijā norādīja, ka būtisks nosacījums, lai profesionālā izglītības iestāde saņemtu plānoto finansējumu, ir aktualizēta un ar IZM saskaņota skolas investīciju un attīstības stratēģija, kurā iekļauta informācija par plānotajām investīcijām un profesionālās izglītības programmu piedāvājuma attīstību. Otrās atlases kārtas projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņš ir noteikts 2013. gada 29. novembris.

Ņemot vērā šīs aktivitātes pirmajā atlases kārtā apzinātos profesionālo skolu riskus būvdarbu iepirkumos un to uzraudzībā, projektu konkursa 2. kārtu nolemts organizēt ierobežotas atlases veidā, dodot iespēju projektu iesniegumu iesniegt tikai tad, kad izstrādāts un būvvaldē saskaņots tehniskais projekts profesionālās izglītības iestādes visu prioritāro izglītības programmu infrastruktūras pilnīgai sakārtošanai un veikts attiecīgs būvdarbu iepirkums, pavēstīja ministrijā.

Noteikumi paredz, ka projekta iesniegumam pielikumā profesionālajai skolai būs jāpievieno sertificēta būvinženiera vai būvuzrauga atzinums par projekta ietvaros plānoto būvdarbu pabeigšanu un ēku un būvju nodošanu ekspluatācijā līdz projekta beigu datumam – 2015. gada 31. augustam, norādot pēdējo pieļaujamo būvdarbu uzsākšanas termiņu, lai iekļautos projekta īstenošanas periodā. Tas nosaka, ka tiks iesniegti un apstiprināti tikai tādi projektu iesniegumi, kuru ietvaros plānotie būvdarbi ir realizējami līdz 2015. gada 31. augustam. Skolai līdz projekta iesniegšanai ir jāsagatavo arī pamatots iepērkamā aprīkojuma saraksts un jāveic aprīkojuma iegādes izmaksu aprēķins.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: