Ventspils ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Latvijā. Tūristi brauc uz Ventspili gan vasarā, gan ziemā. Lai Ventspils iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu apskatīt vienu no pilsētas simboliem – gotiņas – arī ziemas tumšajos vakaros, tiks apgaismotas vēl divas gotiņas.

Šobrīd apgaismota ir „Govs koloss”, kas atrodas skvērā Lielā prospekta un Brīvības ielas krustojumā. Drīzumā naktī no visām pusēm pamanāma būs arī „Puķu govs”, kas šobrīd jau ir apgaismota no Lāčplēša ielas puses un drīz tiks apgaismota arī no otras puses.

 

Govju apgaismošana jāveic uzmanīgi, jo gaismas prožektori pilsētā var traucēt iedzīvotāju naktsmieram. Govis izgaismo ar speciāliem prožektoriem, kas izstaro gaismu stara veidā, koncentrējot to tieši uz objektu. Katram prožektoram nepieciešams aprēķināt atrašanās vietu un noteikt konkrētu metrāžu, lai izstarotā gaisma būtu pietiekami efektīva, bet ne traucējoša.

 

Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska atzinīgi vērtē šādu rīcību: „Gotiņas Ventspilī ir jau kopš 2002. gada, tās kļuvušas par vienu no pilsētas simboliem. Tas ir pozitīvi, ka arī šīs divas govis, tāpat kā dažas citas, varēs apskatīt ne tikai dienā, bet arī krēslas laikā un naktī. Īpaši svarīgi tas ir viesiem, kuri ierodas Ventspilī slēpot, bet vakarā atpūšas pilsētā. Tagad viņi varēs pilnvērtīgāk apskatīt pilsētas tūrisma objektus.”

 

Informējam, ka līdz šim Ventspilī jau ir izgaismotas „Govju parādes Ventspils 2012” dalībnieces „Piena ceļš”, kas pašreiz vēl atrodas tilta aplī Pārventas pusē, un „Gaismas govs” Kuldīgas un Ganību ielas satekpunktā. Izgaismotas ir arī divas lielās govis – „Ceļojošā govs” Ostas ielas promenādē un „Govs matrozis” uz Dienvidu mola.

Tāpat pilsētā ir izgaismoti dažādi ziedu objekti – ziedu skulptūras „Bobslejisti” un „Ziedu pulkstenis” Lielajā prospektā, kā arī „Zemūdens pasaule” Loču ielā. Tuvākajā nākotnē plānots izgaismot arī citas ziedu skulptūras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: