Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Viņi ietu arī šodien

Svētdienas vakarā pie pils vaļņa iedegs barikāžu piemiņas ugunskuru.

Sildīties aicināti gan tie, kas 1991. gadā bija nomodā par savu valsti, gan jaunā paaudze.

Malka maisā – nesmuka mērvienība

Malkas pirkšana maisos precīzi atbilst sakāmvārdam par kaķi maisā. Ne vienmēr iedomātais atbilst īstenībai.

2.lpp. Viedoklis: “Vāja spēle”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Tas, ka šī gada janvārī būs jāizvēl jauns valsts galvenais kontrolieris, zināja jau tad, kad šajā amatā ievēlēja Ingunu Sudrabu. Par šo jautājumu dažādās politiķu sarunās skaļāk vai ne tik skaļi sāka mēļot pirms gada. Taču, tad, kad bija pienācis laiks šo jautājumu izlemt, kārtējo reizi izrādījās, ka atkal ir bijis par maz laika.»

3.lpp.

Remontējot pils liftu, cieš strādnieks

Ventspils Livonijas ordeņa pils lifta remontdarbu laikā noticis negadījums, kurā cietis strādnieks. Viņš ar kājas lūzumu nogādāts slimnīcā.

Jauna valsts kontroliere

Ingunas Sudrabas vietā valsts kontrolieres amatā jau nākamajā nedēļā stāsies Elita Krūmiņa. Viņas kandidatūru vakar atbalstīja vairākums Saeimas deputātu, taču tiesību eksperti aizvien vēl vērtē, vai Krūmiņai ir tiesības ieņemt šo augsto amatu.

Apkaros kautiņus pieeasy bāra

Kautiņi pie easy bāra kļūst arvien niknāki. Praktiski katru nedēļas nogali pie šī kluba kāds tiek piekauts. Policija plāno pieņemt nopietnus mērus.

4.lpp.

Maksā uz priekšu un krāj ziemai

Ziemas mēnešos, kad daudziem ventspilniekiem grūti samaksāt par komunālajiem pakalpojumiem, jo īpaši par ļoti dārgo apkuri, ieguvēji ir tie, kuriem izveidojušies maksājumu uzkrājumi.

Laulāties varēs citādāk

Šogad spēkā stājušās vairākas izmaiņas likumos, kas saistīti ar laulību, dzimšanas un miršanas faktu reģistrēšanu un bērna paternitātes atzīšanu.

 

5.lpp.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija. Iejūtīgs un profesionāls. Andris Kārkliņš

Radiologs diagnosts Andris Kārkliņš Ventspilī strādā piekto gadu. Pērn viņu izvirzīja goda nosaukumam Ziemeļkurzemes slimnīcas Gada ārsts 2012. Jaunais vīrietis ir nedaudz samulsis par izrādīto uzmanību un neliekuļo, paužot, ka atzinība nākusi negaidīti, kā liels pārsteigums: «Šis apbalvojums ir augstākais, kāds man jebkad bijis.» 

8.lpp. Sports. Puķītis dodas Eiropas cīņās

Nedēļas nogalē Zviedrijā, Malmo, norisināsies Eiropas čempionāts šorttrekā, kurā šoreiz cīņā dosies tikai viens mūsu sportists – Roberto Puķītis –, jo šogad traumas dēļ tajā nestartēs Jēkabs Saulītis, otrs mūsu vadošais šī sporta veida pārstāvis.

Dreimane – labākā Baltijā

Lietuvā, Šauļos, notika daudzcīņas sacensības vieglatlētikā, kurās sacentās Baltijas valstu U18 un U20 vecuma izlases. Teicami mačos startēja ventspilniece Dace Dreimane, kas vienīgā no Latvijas atlētiem izcīnīja zelta godalgu.

9.lpp. Darbs un nauda. Ražots Latvijā

Tāda nosaukuma veikalā, kas atrodas Jūras un Aleksandra iela stūrī, jau trešo mēnesi var nopirkt tikai Latvijas uzņēmēju ražotu produkciju. Veikala plauktos atrodamas arī ventspilnieku un Ventspils novada iedzīvotāju darinātas preces.

Biodīzeli ražo bez valsts atbalsta

Lai arī trūkst atbalsts no valsts puses, Ventspils uzņēmums Bio-Venta turpina ražot biodīzeļdegvielu, nodrošinot ar darbu vairāk nekā pusotru tūkstoti Latvijas zemkopju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: