Viesu namā „Ventaskrasti” norisinājās jauniešu pieredzes apmaiņas pasākums „Zaļā gaisma aktīviem jauniešiem” („Green Light for Active Youth”), kurā piedalījās 36 Latvijas un Igaunijas jaunieši.

Šī bija jau trešā jauniešu apmaiņa, kuru biedrība "Ventspils Jauniešu dome" organizēja sadarbībā ar Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu "Knaģis" un Igaunijas nevalstisko organizāciju "Triigi Trikirand".

 

Neformālā gaisotnē jaunieši apguva tēmas: veselīgs dzīvesveids, sociāli atbildīga uzņēmējdarbība, no atkarībām brīva dzīve, dvēseles, prāta un ķermeņa harmonija, sabiedrisku iniciatīvu veidošana jauniešu veselības uzlabošanai. Apmaiņas dalībnieki 31. decembrī arī piedalījās Ventspilī rīkotajā „Vecgada skrējienā”, kā arī iepazinās ar pilsētas jauniešiem un citiem iedzīvotājiem pieejamajām iespējām aktīvam dzīvesveidam.

 

Visu pasākuma laiku jaunieši aktīvi piedalījās lekcijās, diskusijās, dažādos praktiskos uzdevumos, kā arī varēja demonstrēt savu radošumu virtuvē un dāvanu gatavošanā . Tāpat tika spēlēta simulācijas spēle, kuru paši jaunieši novērtēja kā ļoti interesantu, izglītojošu un noderīgu pieredzi.

 

Apmaiņas dalībnieki atzinīgi novērtēja tikšanās norisi un jau gaida vasaru, kad varēs pieteikties pasākumam par tēmu „Radošums”, kas jūnijā norisināsies Igaunijā.

 

Pasākums notiek projektā "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība", kas paredz rīkot kopumā četras šādas tikšanās (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: