Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atklātā vēstulē vērsies pie bijuša ģenerālprokurora Jāņa Maizīša, bijuša KNAB vadītāja Alekseja Loskutova un bijušā ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa, aicinot viņiem solidāri atlīdzināt valstij radītos zaudējumus, izmaksājot kompensāciju tā saucamajā Grinberga lietā.

Lembergs vēstulē apraksta kriminālprocesa ierosināšanas iemeslus un tā iztiesāšanas gaitu, norādot, ka tas viss sakritis ar priekšvēlēšanu periodu, kas liek domāt, ka par politisku motīvu klātbūtni. Visas trīs tiesu instances Ventspils mēru atzina par nevainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās un pilnībā attaisnoja. «Tai pat laikā LR Ģenerālprokuratūra kriminālprocesa virzības gaitā pat necentās atjaunot tiesiskumu, bet līdz pēdējai instancei uzturēja savu absurdo prasību. 2013. gadā 3. janvārī Latvijas valsts ir izmaksājusi man atlīdzību 7257 Ls apmērā par uzvaru Grinberga lietas tiesvedībā. Konkrētā atlīdzība ir saņemta no LR budžeta, ko veido tostarp Latvijas iedzīvotāju nodokļu maksājumi,» vēstulē raksta Lembergs.

Lembergs aicina «bijušo LR ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, bijušo KNAB priekšniekuAlekseju Loskutovu, kura vadītā iestāde veica izmeklēšanu šajā lietā, un bijušo partijas „Jaunais laiks” ekonomikas ministruKrišjāni Kariņu, šīs politiskās lietas iniciētāju, sekojot labas pārvaldības principam, t.i., principam, kuru procesa virzītājs šajā lietā tik ļoti akcentēja attiecībā pret amatpersonu Aivaru Lembergu, bet pilnībā ignorēja attiecībā pret amatpersonu Krišjāni Kariņu, uzņemties atbildību par kriminālprocesa nepamatotu uzsākšanu un virzību līdz pat pēdējai instancei, uzturot politiski motivētu apsūdzību, uzņemties atbildību un solidāri no saviem personiskajiem līdzekļiem atmaksāt valstij un LR iedzīvotājiem radītos zaudējumus vismaz man izmaksātās kompensācijas apmērā, t.i., 7257 Ls.»

Ar vēstuli pilnībā var iepazīties šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: