Intervijā portālā ir.lv „Jādzīvo pēc Dieva likumiem” valsts kontroliere Inguna Sudraba pauž atzinīgus vārdus par Ventspils pilsētas domes darba organizāciju.

Fragments no intervijas:
 
„Pērn pavasarī pirms prezidenta vēlēšanām jūs pieļāvāt iespēju, ka smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs varētu būt premjerministrs, ja jūs būtu Valsts prezidente.
Es pieļāvu?!
 
Jā, jūs pat izteicāties, ka jums abiem esot daudz kopīga.
Nē, nē, nu, atkal! Man ļoti žēl, es domāju, ka jūs esat pieredzējuši žurnālisti un nedzīvojat no kaut kur publicētām ziņām vai tiražētiem viedokļiem.
 
Vai jūs tā neteicāt "Radio Baltkom"?
Nē, nē un vēlreiz nē. "Radio Baltkom" man uzdeva jautājumu, un uzdeva to jautājumu citā kontekstā, es ko atbildēju, tad par Aivaru Lembergu es teicu par darbu, kāds ir Ventspils domē.
 
Jūs teicāt, ka jums ir daudz kopīga, kā šādu darbu organizēt.
Jā, kur es neredzu neko sliktu tajā izpratnē, ka, strādājot šeit, mēs redzam daudzas pašvaldības un redzam, kā ir organizēts pašvaldībās darbs. Un tas, kas noteikti pozitīvi atšķir Ventspils domi, ir tas, kā šeit ir organizēts darbs. Tur ir darba plānošana, resursu izmantošana. Tas, ka pašvaldībā, piemēram, ļoti mērķtiecīgi, daudziem gadiem uz priekšu plānojot, kā tiek rekonstruēta katra no ielām, vienlaicīgi viss izplānots - gan siltumtrases, gan ūdensvadi un viss pārējais, lai entās reizes to ielu neraktu. Un mēs arī redzam, cik profesionāli cilvēki ir amatos, kā ir organizēts viņu darbs, un es to uzskatu kā ļoti pozitīvu lietu, kā ir jābūt tādai atbildīgai, prasīgai darba videi.
 
Vai Lembergs ir valsts pārvaldes profesionālis?
Es viņu atkal personīgi nevērtēšu. Un atkal gribu teikt, ka tas nav kaut kāds viens vienīgs Aivara Lemberga nopelns. Tur gan katrs no tiem vadītājiem, vismaz, cik mums ir bijusi saskarsme, darot savu darbu šeit, redzot, kādi ir viņu sagatavotie dokumenti un kāda ir attieksme pret darbu. Tur ir ļoti daudz profesionālu cilvēku.”
 
Pilnu interviju ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu skatīt šeit.
 
Foto: ir.lv
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: