Ventspils pilsētas pašvaldība Eiropas Komisijas rīkotajā konkursā „Eiropas gads 2012 aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei” balvu par iegūto 3.vietu kategorijā „Senioriem draudzīga dzīves vide” izlietos Ventspils aktīvāko senioru atbalstam.

Iegūtā balva tiks izmantota, lai pensionāru biedrības ,,Ventspils liedags” biedri 7.decembrī pārstāvētu Ventspils pilsētu Kurzemes reģiona senioru saietā Talsos.

Tā kā konkursā iegūtā balva – 500 eiro – ir jāizmanto finālistu pieredzes izplatīšanai citu ieinteresēto pilsētu vai reģionu vidū, Ventspils pilsētas pensionāru biedrības pārstāvju dalība senioru saietā dos iespēju citu Kurzemes reģiona senioru organizāciju pārstāvjiem pastāstīt par Ventspils pilsētas pozitīvo pieredzi senioru dzīves kvalitātes uzlabošanā, kas tagad ir atzinīgi novērtēta ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas mērogā.

Kā apliecinājums tam ir iegūtā Eiropas Komisijas balva par vecāka gadagājuma cilvēkiem atbilstošu pilsētas infrastruktūru, par pašvaldības spēju nodrošināt senioriem iespējas pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā dzīvē, iesaistīties politiskajos, ekonomiskajos, kultūras un citos sociālajos procesos, kā arī jebkurā vecumā papildināt savas zināšanas. Ventspils pilsētas seniorus saietā pārstāvēs 30 ,,Ventspils liedaga” biedri.

Kurzemes reģiona senioru saietu Talsos, kura devīze ir – ,,Būsim aktīvi – nenovecosim!” Saietu organizē Talsu pensionāru biedrība, to atbalsta Veselības ministrija un Talsu novada pašvaldība.

Pasākums notiek Talsu sporta namā, un tajā aicināti piedalīties pensionāru biedrību pārstāvji no visām Kurzemes reģiona pilsētām un novadiem. Pasākumā paredzēta gan sportiskā, gan mākslinieciskā daļa. Sportiskajā daļā seniori sacentīsies šautriņu mešanā, boulingā, mini basketbolā, savukārt mākslinieciskajā daļā katrai senioru organizācijai būs jāsagatavo savs neliels priekšnesums.

Kā jau iepriekš ziņots, Ventspils pašvaldība š.g. 13.novembrī Briselē saņēma apbalvojumu par iegūto augsto 3. vietu Eiropas Komisijas rīkotajā konkursā „Eiropas gads 2012 aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei” kategorijā „Senioriem draudzīga dzīves vide”. Kopumā šajā kategorijā bija iesniegti 233 pieteikumi no 24 valstīm. 1.vietā ierindojās Fredericijas pašvaldība Dānijā, bet 2.vietu ieguva Poznaņas pašvaldība Polijā. Ventspils pilsētas pašvaldība bija vienīgā no Latvijas pašvaldībām, kas tika finālā Eiropas mērogā.

Ventspils pilsētas pašvaldība Eiropas Komisijas organizētajā konkursā startēja ar projektu „Ventspils – senioriem draudzīga pilsēta”, kurā bija iekļauta informācija par saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējām, kas Ventspils pašvaldībā ir pieejamas senioriem, kā arī par pievilcīgo un draudzīgo pilsētvidi.

Ņemot vērā, ka 2012.gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei, šogad visa gada garumā Latvijā tiek rīkoti pasākumi, kuros pulcējas sabiedriski rosīgi seniori, apliecinot, ka cienījams vecums nav šķērslis aktīvam dzīvesveidam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: