Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Putra uz ceļiem izraisa negadījumus

Pēdējās dienās snieg un puteņo. Ielu tīrāmās mašīnas strādā ar pilnu jaudu, bet grāvjos un bēdubrāļu sānos ieslīd ne viens vien auto.

Izglābj sievieti no nosalšanas

Laikraksta Dienas Bizness žurnāliste Vēsma Lēvalde no nosalšanas izglābusi sievieti. Viņai nesavtīgi palīdzējis Ventspils pašvaldības policijas kārtībnieks Mārtiņš Kukits.

 

2.lpp. Viedoklis: “Par jušanu ” laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Slavenais rakstnieks Stefans Cveigs savulaik precīzi raksturojis cilvēku līdzcietību, sakot, ka ir divi līdzcietības veidi. Viens ir mazdūšīgs un sentimentāls, kas ir vien mēģinājums atbrīvot paša sirdi no smaguma sajūtas, kas rodas, redzot citu nelaimi. Tā nav līdzjūtība, uzsver Cveigs, bet vēlme norobežot savu nemieru no tuvākā ciešanām. Bet līdzjūtība ir patiesa, tāda, kas prasa nevis sentimentus, bet darbību.»

3.lpp.

Pilsētas centru pilnveidos

Nākamajos divos gados līdz nepazīšanai izmainīsies pilsētas sabiedriskais centrs, par ko būs priecīgi kā Ventspils tūristi un viesi, tā arī mazā un vidējā biznesa vietējie uzņēmēji.

Gaiss pie tilta būs tīrs

Ventspils zivju konservu kombinātam, kas šogad atjaunojis savu maksātspēju, visticamāk, nevajadzēs uztraukties par konkurenci ar analoģisku jaunu uzņēmumu, kuru bija iecerēts būvēt mūsu pilsētā. Savukārt iedzīvotājiem nevajadzēs ciest no papildu dūmiem un smakām, no kā nav iespējams izvairīties zivju konservu ražošanā.

4.lpp.Izglītība. Apspriež augstskolas finansējuma modeli

Šonedēļ Ventspils Augstskolas vadība tikusies ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem un pārrunājusi valsts budžeta vietu sadalījuma principus augstākajā izglītībā.

No Krētas atved idejas

Sandra Šulce, Ventspils 1. pamatskolas direktore, nupat atgriezusies no ES Mūžizglītības programmas finansēta mācību brauciena uz Krētu, kurā guvusi ierosmes savam darbam.

5.lpp.6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija. Ventspilniekiem jāsāk rušināt

Agnese Bērziņa spēj sarunāties ar eņģeļiem jeb draugiem no Debesīm. Agnesi no Ragaciema daži ventspilnieki iepazinuši caur semināriem, kurus viņa vadījusi Ventspilī un citviet Latvijā. Nesen iznākusi arī viņas grāmata Cilvēks uz gaismas viļņa, kurā Agnese stāsta par tādiem nevienkāršiem jautājumiem, kas mēs esam, kurp mēs ejam. Pēc gaismas un padomiem Ventas Balss lasītājiem pie Agneses Bērziņas devāmies arī mēs.

8.lpp. Sports. VTO telpu futbolistiem divas uzvaras

Notikušas pirmās spēles Kuldīgas atklātajā čempionātā telpu futbolā, un tajās pirmos divus panākumus guvuši arī VTO spēlētāji.

Galda hokejisti cīnījās Pasaules kausā

Rīgā notika Pasaules kausa galda hokejātrešais posms Rīgaskauss, kurā dalību ņēma arī 16 mūsu pilsētas spēlētāji. Vislabākos rezultātus no viņiem izdevās sasniegt Jaunrades nama komandas vadītājam Aleksandram Žernovojam, kurš finišēja 37. vietā.

Ventspilnieki sestie 24 stundu braucienā

Ventspilnieku ekipāža Igors Skoks/ Rūdolfs Skoks/ Arvis Piķis, braucot ar automobili Mitsubishi Pajero, izcīnīja trešo vietu T1 grupā un sesto vietu absolūtajā vērtējumā sacensībās 24 Horas TT Vodafone Portugālē.

9.lpp. Vide. Kastaņas zaļos arī turpmāk

Kastaņu aleja Kuldīgas ielā, iepretī 1. ģimnāzijai, ventspilniekiem ir kaut kas vairāk nekā koku rinda. Par to liecina iedzīvotāju izteiktās domas portāla ventasbalss.lv forumā. «Kad tur mēģinās cirst kokus, es iešu un apķeršos ap tiem kopā ar draugiem,» apgalvo kāds iedzīvotājs.

Koku zāģēšana kapos

Par bīstamiem kokiem vai to zariem cilvēki ziņo apstādījumu saglabāšanas komisijai un katra situācija tiek izskatīta. Daudz sūdzību saņemts par kokiem kapos. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: