Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svinīgi atklāta Malmar rūpnīca

Pēc veiksmīga ražošanas testēšanas posma oficiāli atklāta metālapstrādes uzņēmuma Malmar Sheet Metal jaunā ražotne. Līdz ar to Ventspils var lepoties ar Austrumeiropā modernāko pulverkrāsošanas cehu. Sirsnīgajā pasākumā beļģu uzņēmums vislielāko paldies teica savai uzticamajai darbinieku komandai.

Eiro ieviešanas dilemma

Vārds eiro šobrīd tiek locīts daudz. Saeima sāk skatīt eiro ieviešanas likumu, apliecinot, ka valdošā koalīcija, pretēji sabiedrības vairākuma viedoklim, neatkāpsies no mērķa ieviest eiro jau 2014. gadā. Tikmēr Briselē, stiķējot nākamo septiņu gadu budžetu, prāto, kā glābt sašķobīto eirozonu.

2.lpp.Viedoklis: “Cīņas imitācija” portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis.

«Pagājušajā nedēļā Saeima sprieda par izmaiņām alkoholisko dzērienu aprites likumā, pirmajā lasījumā apstiprinot noteikumus, kas paredz, ka, iegādājoties alkohols, personu apliecinoši dokumenti jāuzrāda līdz 25 gadu vecumam. Sauciet mani par vecu dzērāju, bet kam tas viss ir vajadzīgs?»

3.lpp.

Iepērkoties būs jāuzrāda dokuments

Saeimas deputāti konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstījuši grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz pienākumu personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem, iegādājoties alkoholiskos dzērienus, bez pārdevēja uzaicinājuma uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Skolēni iepazīs profesijas

Šonedēļ skolu audzēkņi mudināti aizdomāties par savu nākotnes profesiju – no šodienas līdz pat piektdienai skolās, tehnikumā, augstskolā un jaunrades namā notiks dažādi Karjeras nedēļas pasākumi.

Sociālā dienesta informācijas diena

Vairāki desmiti ventspilnieku bija ieradušies uz Sociālā dienesta informācijas dienu, kurā uzzināja par aktualitātēm sociālajā palīdzībā.

4.lpp. Politika. Valdība ignorē pašvaldības

Latvijas pašvaldību pacietības un izturības mērs ir izsmelts. Pēc tam, kad valdība kategoriski attiecās ieklausīties vietējo varu viedoklī par budžeta veidošanu, tās tomēr vairs negrasās samierināties ar valsts varas augstprātīgo attieksmi. Tiek mēļots pat par iespēju, prasīt Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

Stiķē eirobudžetu

Kamēr Latvijā spriež, vajag eiro vai nevajag, Briselē mēģina sastiķēt nākamo septiņu gadu Eiropas Savienības budžetu.

5.lpp. Kultūra. Filmē pilsētu, zīmē un spēlē teātri

Latvijas filmu maratonā ar savām īsfilmām par Ventspili piedalījās arī 3. vidusskolas audzēkņi Romans Ustalovs (11. kl.) un Aleksandrs Kapeļka. Puišiem jau padomā citi projekti.

Bagātina pilsētas kultūras dzīvi

Baltkrievu dziesmu ansamblis Žuravinka (Dzērvenīte) ierakstījis trešo disku. Tā ir dāvana klausītājiem kolektīva desmitajā dzimšanas dienā.

VINcenta rāda paveikto

Jaunrades namā šobrīd apskatāma mākslas studijas pieaugušajiem VINcenta darbu izstāde. Tā izveidota kā viena no Comenius Regio partnerības projekta aktivitātēm, kurā atspoguļota harmoniskas personības izaugsme visa mūža garumā.

6.lpp. Sports. Futbolisti jau decembrī sāks gatavoties

Tikai nesen saņēmuši Latvijas futbola Virslīgas čempionāta bronzas medaļas (izcīnītas 10. novembrī, bet saņemtas 20. novembrī), FK Ventspils futbolisti nedomā ilgi atpūsties, bet plāno jau decembra sākumā sākt gatavoties nākamajai sezonai.

Bez zaudējumiem cīnās iepriekšējie medaļnieki

Olimpiskā centra Ventspils pilsētas basketbola čempionātā aizvadīta jau gandrīz trešā daļa no 55 paredzētajām regulārā čempionāta spēlēm. Bez zaudējumiem pagaidām cīnās tikai Baltijas EksprešaZ/K Grifs un Spara 1 basketbolisti.

Skrējējiem sezonas noslēguma pasākums

Ar Rudens skrējienu, kura starts paredzēts Olimpiskā centra Ventspils stadionā, bet finišs – vieglatlētikas manēžā, Ventspils Maratona klubs pieliks punktu šai notikumiem bagātajai skriešanas sezonai.

7.lpp. Pašvaldība informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: