Sestdien, 1. decembrī, plkst. 17.00 Rātslaukumā svinīgi iedegs Ventspils pilsētas galveno svētku egli.

Ziemassvētku gaidīšanas laiku un pasākumu mūsu pilsētā ieskandinās zvanu skaņas Liepājas zvanu ansambļa „Campanella” izpildījumā (vadītāja Astra Ziemele). Ansambļa zvanu spēlēs dzirdēsim pazīstamus Ziemassvētku skaņdarbus.

Svētkus vadīs mūsu pilsētas galvenais Rūķis un kā katru gadu rūķa lomā iejutīsies kultūras pasākumu vadītāja Indra Vītiņa.

Svētku noskaņu radīs mūsu pašu bērni un jaunieši no popstudijas „Jūras akmentiņi” (vadītāja Lūcija Boitmane) un vokāli instrumentāla grupa „Dullīši” (vadītājs Andris Grigalis).

Iesaistīties muzikāli jautrajās aktivitātēs aicinās radošā grupa „Pārsteigumu karuselis” no Rīgas. Īpašais pārsteigums - Laimes lācis, kurš darināts tieši šim pasākumam. Tā ir 2 metru liela lelle, kas runā, dejo un dzied. Kopā ar Laimes lāci uzstāsies kultūras pasākumu vadītājs Kašers - Kaspars Blūms - Blūmanis, bet pasākuma apmeklētāju vidū rosīsies Daks, Vilks un Zaķis.

Ekskluzīvus priekšnesumus piedāvās apvienība „Pulss efekts”, kuru izpildījumā redzēsim žonglēšanu ar uguni un ritmiski skanošu uguni.

Egles iedegšanas brīdi paspilgtinās pirotehniskas dekorācijas pēc 19. gadsimta lietišķās mākslas profesora F. S. Meijera skicēm, kuras sagatavojuši SIA „Aldi”, Jānis Teterovskis un Georgijs Obulēvičs, bet specefektu gaismas nodrošinās SIA „Alfa SLS”.

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.


Pasākums bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: