Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Diskutē par ES naudas pīrāgu

Šomēnes Latvijas premjers dosies pie sarunu galda ar Eiropas Savienības grandiem, lai runātu par nākamo sešu gadu kopējā naudas pīrāga daļu, kas pienāksies Latvijai. Zinot, ka jābūt gataviem uz kompromisiem, Ventspils Augstskolā studenti ar uzņēmējiem diskutēja, vai jāprasa lielāks atbalsts zemniekiem, vai ražotājiem un infrastruktūrai.

Patriotiskie ventspilnieki staigā ar lentītēm

Arī Ventspils par godu valsts svētkiem iesaistījusies Latvijas karoga krāsu lentīšu akcijā. Pāris dienās ventspilnieki izķēruši visus četrus tūkstošus lentīšu.

 

2.lpp. Viedoklis: “Nezina, bet jūt”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Pagājušajā nedēļā sabiedrību satracināja labklājības ministres Ilzes Viņķeles izteikums žurnālā Playboy par pensionāriem, kuri dzīvojuši citā valstī (domājot Padomju Savienību), bet uz šo valsti dusmojas par mazajām pensijām. Kā jau bija paredzams, tūlīt sekoja ministres attaisnošanās, ka viņa nemaz tā nav domājusi, sekoja pielabināšanās Pensionāru federācijai, kas viņai arī izdevās, un sekoja Viņķeles goda un prāta spodrinošas publikācijas.»


3.lpp.

Dosies uz apbalvošanas ceremoniju

Ventspils pašvaldība uzaicināta piedalīties Eiropas Komisijas rīkotā konkursa Eiropas gads 2012aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei apbalvošanas ceremonijā Briselē.

Jaunieši rada idejas par Eiropu

Darbojoties organizācijas Eiropas kustība Latvijā rīkotajā radošajā darbnīcā, jaunieši no četrām Ventspils skolām meklēja risinājumus, kā efektīvāk uzzināt par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām.

Siltuma rēķini nedaudz lielāki

Ventspilnieki sākuši saņemt jaunās apkures sezonas pirmos rēķinus. Šā gada oktobris bijis aukstāks nekā pērn, tādējādi lielāki ir arī rēķini.

 

4.lpp.

KNĀBja cienīga aizturēšana

Statoil apgalvo, ka Ventspils darbinieki atlaisti likumīgi un uzņēmuma papīri ir tīri, bet atlaišanas dienas notikumi liecina, ka Statoil ētikas standarti vērsti vien uz maksimālu peļņas gūšanu un tās apdraudējums – iekšējās disciplīnas pārkāpums – uzņēmumā ir pietiekams iemesls, lai atlaistu, iepriekš nebrīdinot.

Senioriem ierādīs radošu sportošanu

Senioriem, kuri vēlas rūpēties par savu veselību, rīt Kultūras centrā būs iespēja apgūt radošās fiziskās aktivitātes.

 

5.lpp. Kultūra. Zandas stāsts, kurš nemelo

Zanda Damane, piedomājot pie sižeta un kompozīcijas, fotografē piecus gadus. Viņa saņēmusi vairākas godalgas.

Renātu uzaicina uz četriem konkursiem

Piedaloties starptautiskajā konkursā festivālā Katjuša Krievijā, popgrupas Jūras akmentiņi dalībnieks Renāts Maksjutovs ieguva trešo vietu estrādes solistu grupā.

Keramiķi navigē ceturto reizi

Starptautiskajā mazo formu keramikas simpozijā Navigācija IV šoruden piedalījās Pēteris Martinsons, Elīna Titāne, Andris Vēzis, Sanita Ābelīte un Ričards Kuusks.

 

6.lpp. Sports. Neprognozējamais pilsētas čempionāts

Šosezon Olimpiskā centra Ventspils atklātais čempionāts hokejā ieguvis pavisam citu veidolu, jo tas vairāk vērsts uz amatierismu un vienlīdzību komandu sastāvā. Tādējādi tas kļuvis daudz pieejamāks arī parastiem hokeja spēles entuziastiem, daudz interesantāks un neprognozējamāks.

U19 futbolistiem trešais Latvijas zelts

Noskaidrotas šā gada Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta labākās vienības, starp kurām ir arī viena Ventspils Olimpiskās cerības komanda, kas bija pārliecinoši labākā U19 vecuma grupā, savukārt pie bronzas medaļām tikuši U17 futbolisti.

Galda hokejistiem medaļas otrajā posmā

Rīgā notika Latvijas kausa izcīņas otrā posma sacensības galda hokejā, un tajās ar labām sekmēm startēja arī Jaunrades nama galda hokeja komandas pārstāvji, kas izcīnīja pat sešas čempionāta godalgas.

 

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

Pirms 85 gadiem

1927. gads... Kā notiek pārcelšana pār Ventu. Trešdienas vakarā ap plkst. 6 kad kāds tvaikonis, laikam Saule, atstāja ostu no pilsētas pārceltuves atgāja laiva ar vairākiem pārbraucējiem. Pie airiem nosēdās divi zēni. Nonākot upes vidū, braucēji ievēroja tuvojošos tvaikoni, tādēļ, lai izvairītos no sadursmes , vajadzēja laivu noturēt, kamēr tvaikonis paiet garām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: