Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atlaiž, jo bija cilvēcīgi

No šīs nedēļas Ventspils Statoil vairs nevar sastapt savējos, vienmēr laipnos pārdevējus, pie kuriem šoferīši pieraduši jau vairāk kā piecpadsmit gadus. Viņi uzticīgo klientu vēlmes saprata arī bez vārdiem, bija labākais kolektīvs Latvijā. Viņi pārdeva ne vien degvielu, sviestmaizes un kafiju, bet arī labas sajūtas, taču viņiem bezkaislīgi, pazemojošā veidā, lika pamest darbu.

Par brīvību cīnījās arī ventspilnieki

Svētdien Latvijā atzīmēs Lāčplēša dienu, lai atminētos brīvības cīņas par mūsu valsti. Oskara Kalpaka bataljona rindās cīnījās arī ventspilnieki.

 

2.lpp. Viedoklis: “Noraksta labākos”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Otrdienas vakarā Statoil darbinieki uz savas ādas izbaudīja šaušalīgus notikumus, kas līdzinājušies bojeviku filmās redzētajam, ar cilvēku iebiedēšanu, iespaidošanu un nolikšanu pie vietas. No Rīgas atbraukušajiem 10 cilvēkiem acīmredzot bijis dots uzdevums atbrīvoties no visiem Statoil darbiniekiem vienlaicīgi. Uz iepriekš rūpīgi piemeklētu sīku pārkāpuma pamata, visiem palūdza parakstīt dokumentu par atstādināšanu no darba.»

 

3.lpp.

Veido invalīdu pavadoņu komandu

Ventspils Sociālais dienests šobrīd veido pavadoņu asistentu komandu, kas palīdzēs personām ar kustību traucējumiem nokļūt viņiem vajadzīgajās vietās.

 

4.lpp. Veselība. Vēzis. Agrīnas diagnostikas nozīme

Vēža agrīna diagnostika ir svarīga – tā nodrošina efektīvākus ārstēšanas rezultātus ar izredzēm pilnīgi izveseļoties un nodzīvot vēl daudzus gadus.

Reāla rīcība paša labā

Vēža attīstības teorijas un mehānismi ir ļoti dažādi – jebkuros orgānos un audos var veidoties audzējs, atkarībā no tā atrašanās vietas to sauc par vēzi, sarkomu vai leikozi, ja tās ir asinis.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Otrā jaunība. Mirdzai patīk būt sabiedrībā

Mirdzas Stellas Putniņas istabā goda vietā noliktas ģimenes fotogrāfijas un attēls, kurā viņa redzama kopā ar Baptistu draudžu savienības bīskapu Pēteri Sproģi.

Ilgdzīvotāji – Ventspils bagātība un vērtība

Mūsu vidū netrūkst ventspilnieku, kurus var saukt par ilgdzīvotājiem, bet no viņiem trīs savukārt jau pārkāpuši gadsimta robežu. Ilgdzīvotājus var uzskatīt par lielu Ventspils vērtību, jo ne vienmēr cilvēki mūsu pilsētā dzīvojuši tik ilgi.

 

8.lpp. Sports. Koha labo Latvijas rekordu

Talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha jau otro reizi nepilnu divu mēnešu laikā sacensībās Polijā labojusi sev piederošo Latvijas rekordu – tas tagad ir 131 kilograms divu disciplīnu summā.

Frisbijisti paliek uzreiz aiz pjedestāla

Gatavojoties Latvijas iekštelpu čempionātam frisbijā, Ogrē un Lielvārdē notika starptautiskais frisbija turnīrs Rīgas rudens2012, un tajā ar atzīstamiem panākumiem startēja arī mūsu pilsētas vīriešu un sieviešu komandas, kas izcīnīja attiecīgi ceturto un septīto vietu.

Studentiem graujoša uzvara

Ļoti pārliecinošu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā izcīnījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas izbraukumā ar 102:59 sagrāva BS Rīga/Rīdzene spēlētājus, tādējādi atkārtojot arī šīs sezonas rezultativitātes rekordu.

9.lpp. Izglītība. Reitingā vērojama izaugsme

Draudzīgā aicinājuma fonda publiskotais skolu reitings, kas veidots, ņemot par pamatu centralizēto eksāmenu rezultātus, liecina, ka lielākai daļai Ventspils skolu vērojama izaugsme.

Mazie dabas pētnieki darbojas

Bērnudārzu grupās, kurās iegādātas dažādas spēles un dabas izpētes ierīces, vienmēr valda radoša darba atmosfēra. Arī šogad pašvaldība papildinājusi dārziņu materiālo bāzi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: