Šodien pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaigznīte” teritorijā notika svinīga atjaunotā bērnu rotaļu laukuma un labiekārtotās teritorijas ar stāvlaukumu atklāšana.

Apskati foto!

 

Pasākuma laikā bija iespēja apskatīt labiekārtoto teritoriju un rotaļu laukumus, mazie PII „Zvaigznīte” audzēkņi klātesošos priecēja ar sarūpētu muzikālu sveicienu un svētku kliņģeri, bet PII „Zvaigznīte” audzēkņus un darbiniekus sveikca Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

 

PII „Zvaigznīte” teritorijā 2012. gadā izbūvēti gājēju celiņi un brauktuve, veikti apzaļumošanas darbi, rekonstruēts bērnudārza ieejas mezgls un atjaunota ēkas pamatu siltumizolācija. Tāpat renovēts sporta laukums un bērnu rotaļu laukumi, uzstādot jaunas rotaļu iekārtas un smilšu kastes.

 

Pie bērnudārza galvenās ieejas rekonstruēts stāvlaukums, brauktuve un ietves, izbūvēta lietus ūdens novadīšanas sistēma, rekonstruētas pārējās inženierkomunikācijas un izbūvēts apgaismojums.

 

Kopumā teritorijas labiekārtošana bērnudārzā izmaksājusi gandrīz 350 tūkstošus latu. Labiekārtoto teritoriju ikdienā izmanto PII „Zvaigznīte” 194 mazie audzēkņi, vairāk kā 30 pedagogi un vairāk kā 20 tehniskie darbinieki. Bērnu nogādāšanu dārziņā vecākiem atvieglos rekonstruētais stāvlaukums.

 

PII „Zvaigznīte” ir dibināta 1980. gadā. Iestādē darbojas 11 grupas. Vienlaikus PII „Zvaigznīte” darbojas 3 speciālās grupas (2 – ar redzes traucējumiem un 1- ar valodas attīstības traucējumiem mazākumtautību bērniem).

 

Atgādinām, ka būvniecības darbi veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Ventspils pilsētas izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana, II kārta” ietvaros. Projekta kopējās izmaksas (labiekārtošanas darbi 5 dažādās Ventspils izglītības iestādēs – Ventspils Vakara vidusskolā, Ventspils 3. vidusskolā, PII – „Eglīte”, „Pasaka” un „Zvaigznīte”) ir 857 641 LVL, tai skaitā, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 707 986 LVL (85% no attiecināmajām izmaksām), valsts budžeta dotācija 18 741 LVL (2,25% no attiecināmajām izmaksām) un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums projekta īstenošanai plānots 130 914 LVL apmērā.

 

Projekta īstenošanas termiņš ir 2012. gada 31. decembris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: