Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vecākiem būs jāmaksā mazāk

Pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisija pieņēmusi lēmumu samazināt skolēnu komplekso pusdienu cenu. Ja šo lēmumu akceptēs arī domes sēdē, vecākiem bērna pusdienas skolā izmaksās par 40 santīmiem lētāk.

Jaunieši lasa neredzīgajiem

Ventspils bibliotēka, aicinot palīgā brīvprātīgos no Ventspils Augstskolas, piedāvā jaunu pakalpojumu. Studenti bibliotēkā tiksies ar cilvēkiem, kam ir redzes problēmas, un lasīs viņiem grāmatas un žurnālus.

2.lpp. Viedoklis: “Augsta līmeņa amatpersona”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Žurnālisti gandrīz vai ik dienu saņem uzaicinājumus uz visdažādākajiem semināriem, konferencēm un citiem pasākumiem. Apmeklētība šādiem pasākumiem ne vienmēr ir augsta, un jēga arī maza, tādēļ organizētāji izmanto dažnedažādas klausītāju pievilināšanas metodes. Nezin kāpēc daudziem šķiet, ka interesi par pasākumu varētu palielināt augstas amatpersonas klātbūtne, tādēļ tiek aicināti ministri, ministrijas ierēdņi nevis kādas jomas pieredzes bagāti speciālisti. »

3.lpp.

ARBO iekaro Japānas tirgu

Ventspils uzņēmums SIA ARBO šonedēļ nosūtījis pirmo pasūtījumu uz tālo Japānu. Kompānijas mērķis ir ilgtermiņā nostiprināties šīs valsts perspektīvajā tirgū. 

Pašvaldības turpina cīņu

Latvijas Pašvaldību savienība valdības spiedienam nav gatava pakļauties. Tā neatkāpsies no prasības par izdzīvošanas cienīgu naudu nākamā gada pilsētu un novadu budžetos. Vien pēc ministra Sprūdža atvainošanās par draudiem pašvaldībām pašlaik atlikts jautājums par viņa demisijas pieprasījumu.

Iespēja izmainīt dzīvi

Savos 28 gados ventspilnieks Sergejs labi pārzina cilvēka dzīves tumšās un gaišās puses. Desmit gadus viņš bijis brīvprātīgā narkotisko vielu atkarības verdzībā, bet tagad, kad spējis no tās atbrīvoties, jau otro gadu palīdz citiem bēdubrāļiem uzsākt jaunu dzīvi bez narkotikām.

4.lpp. Ūdeka informē.

5. - 6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Kultūra. Mākslas daudzveidības konteksts

Galerijā Promenade Liepājā atklāta Ventspils mākslinieku izstāde, kurā apskatāmi Jeļenas Baranovskas, Ritas Blaževičas, Ingrīdas Ģelzes-Ozoliņas, Jāņa Kupča, Sarmītes Caunes, Mārītes Klušas, Vladimira Iļibajeva u.c. autoru darbi.

Interesē augšējie un apakšējie punkti

Inese Kļava Latvijas Filmu maratona projekta vadītāja

8.lpp. Sports. Skrīvers izaicina uz cīņu Meiju

Latvijas cīņas sporta veidu vēsturē noticis bezprecedenta gadījums – tukumnieks Edgars Skrīvers, kas ir viens no mūsu valsts labākajiem MMA vieglā svara cīkstoņiem, ne tajā pieņemamākajā veidā izaicinājis uz cīņu ventspilnieku Aigaru Meiju, kas savukārt profesionāļos vēl nav aizvadījis nevienu cīņu.

Studenti zaudē līderiem

Sāpīgu zaudējumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas spēlē piedzīvojuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas spēja atspēlēt pat 16 punktu deficītu, bet mača pēdējās sekundēs tomēr piekāpās BK VEF-LSPA spēlētājiem.

Olimpiskajam centram – 15

Olimpiskais centrs Ventspils, kas ir viens no šāda tipa pirmajiem centriem Latvijā, visas nākamās nedēļas garumā svinēs savu 15. pastāvēšanas gadadienu un tā bāzēs notiks visdažnedažādākie pasākumi.

9.lpp. Veselība. Lai bērns augtu laimīgs

Ja saslimis bērns, gluži loģiski, ka vecākiem rodas papildu rūpes un dažādi jautājumi: kas mazulim kait, ko darīt, kā bērnu ārstēt, apmeklēt ārstu vai vieglākos gadījumos mēģināt tikt galā pašiem? Bērna slimība kardināli izmaina ģimenes ierasto ikdienas ritmu. Tomēr ārsti vislabāk zina, ka ne vienmēr tā notiek. Dažkārt objektīvi iemesli – nezināšana, bailes zaudēt darbu, nespēja izvērtēt situāciju –, retāk tīša nevēlēšanās un vieglprātīga attieksme liedz pievērst papildu uzmanību slimajam bērnam – ērtāk ir sūtīt viņu uz dārziņu vai skolu. Ko šāda attieksme nozīmē paša bērna un grupiņas vai klases biedru veselībai un dzīves kvalitātei?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: