No 30. jūnija līdz oktobra beigām ventspilniekus un pilsētas viesus dažādās pilsētas vietā priecē 24 govju parādes dalībnieces, bet jau 3. novembrī plkst. 16 lielākā daļa gotiņu tiks nodotas izsolē un iegūs jaunus saimniekus.

Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena ir 540 lati. Lai piedalītos izsolē, jāiesniedz pieteikums p/i „Komunālā pārvalde”, Užavas ielā 8 līdz 2. novembrim plkst. 16.

Savukārt 3. novembrī drošības naudu iemaksāt vairs nevarēs, no plkst. 14 Jaunrades nama 2. stāva zālē norisināsies tikai dalībnieku reģistrācija klātienē.


Atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai izsolē savāktā naudas summa tiks ziedota labdarībai. Par 2012. gada Ventspils govju parādes noslēguma izsolē iegūto naudas summu plānots ierīkot rotaļu laukumu bērnunama "Selga" audzēkņiem. Kā Govju parādes atklāšanā sacīja pansionāta un bērnu nama „Selga” direktore Gundega Mekša: „Pašreiz bērniem pēc skolas un nodarbībām nav, kur pavadīt savu brīvo laiku. Tā kā bērnu namā ir daudz mazu bērnu, tas ir īpaši aktuāli. Savukārt uz bērnu pilsētiņām katru dienu aizbraukt arī nav iespējams. Galvenais, lai bērni būtu priecīgi un apmierināti, un es domāju, pēc rotaļlaukuma iekārtošanas tā noteikti būs!”

 

Izsolei, kas notiks š.g. 3. novembrī Ventspils Jaunrades nama 2.stāva zālē, tiks nodotas 19 gotiņas: „Sencis” (autors - Ivars Drulle); „Tirkīzs” (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); „Ķēniņgovs” (autors - Andris Vītoliņš); "Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī" (autors - Aigars Bikše); "Āriešu viedgovs" (autors - Miķelis Fišers); "Kārtībai ir jābūt!" (autors - Ginters Krumholcs); "Latvijas Zelta govs" (autors -Leonards Laganovskis); "Barības ķēde" (autors – Andris Prigičevs); "Ventspils Zāļu govs"(autors - mākslinieku kopa SERDE); "Zelta Saules un Sudraba Mēness govs" (autore - Helēna Heinrihsones); "Vienos vārtos" ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs „Ventspils”); "Piena ceļš" (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); "Glāze piena" (autors - Kaspars Zariņš); „Atmosfēriskā strūklakas govs" (autore - Merike Estna (Igaunija)); "Ventspils stencils" (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); "Mūžzaļā govs" (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); "Sievišķīgā govs" (autore - Elita Patmalniece); "Akmeņu govs" (autore – Vija Zariņa); "Pie spoguļa" (autors - Jānis Mitrēvics).

 

Savukārt 5 gotiņas, kas ventspilniekiem bija iepatikušās, netiks izsolītas un paliks līdzšinējās atrašanās vietās, turpinot priecēt ventspilniekus un pilsētas viesus:

  • "Govs koloss" - Lielā prospekta un Brīvības ielas stūrī (autors - Gļebs Panteļejeva);

  • „Vētras govs“ - Livonijas ordeņa pils pagalmā (autore -Anna Heinrihsone);

  • „Gaismas govs” - Siena tirgus laukumā (saliņā Kuldīgas un Ganību ielas satekpunktā) (autori Sarmīte Caune, Aivars Lembergs);

  • "Granātu govs" - Lielā prospekta un Kuldīgas ielas stūrī būs (autors - Museibs Amirovs (Azerbaidžāna));

  • Izsolei netiks nodotas arī Raimonda Kalēja un „Govju parādes” apmeklētāju kopdarbs – "Tautas govs".

2002.gada vasarā Ventspils pilsētā pirmoreiz tika īstenots publiskās mākslas un mecenātisma projekts „Cow Parade Ventspils 2002” („Govju parāde Ventspils 2002”). „Govju parāde Ventspils 2012” tika organizēta, atzīmējot desmito gadadienu kopš govju parāde Ventspilī notika pirmo reizi. "Govju parādes Ventspils 2012" atklāšanā – š.g. 30.jūnijā – 24 gotiņas un to autori – mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Azerbaidžānas – pulcējās Ostas ielas promenādē.

 

Govju parādē izmanto stikla šķiedras gotiņas, kuras veidojot, māksliniekiem bija iespēja brīvi un radoši izpausties. Iepazīties ar neparastajiem mākslas darbiem uz „Govju parādi Ventspils 2012” atklāšanu bija ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši interesentu no Latvijas un ārvalstīm.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: