Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uz skolu ar divriteni

Veidojoties veloceliņu sistēmai, Ventspilī pieaug riteņbraucēju daudzums. Loģiski, ka rodas vajadzība pēc divriteņu novietnēm.

Brāli, iespējams,varēja glābt

Par brāļa Modra veselības problēmām uztraukusies sieviete uz redakcijuzvanīja pagājušajā trešdienā. Pēc viņas vārdiem, ne mediķi, ne Sociālais dienests par vīrieti, kuram vajadzīga palīdzība, neliekoties ne zinis. Pirmdien Ventas Balss uzzināja, ka vīrietis miris.

2.lpp.Viedoklis: “Parādu ministrs”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ne smieklīgais nasing spešal, ne kāds cits politiķu izteikums nestāv klāt ekonomikas ministra Daniela Pavļuta teiktajam žurnālā Playboy, kurā viņš apgalvojis, ka mūsu dzīves līmenis ir ļoti augsts. Ja to teiktu kāda Latvijā maz pazīstama miljonāra vidusskolu nebeigusi jaunā draudzene, varētu pasmieties, bet to saka ekonomikas ministrs, kurš pie šāda slēdziena nācis, skaitot mašīnas Rīgas lielveikalu stāvlaukumos, nevis apzinot reālo situāciju visā valstī.»

3.lpp.

Centrā trūkst autostāvvietu

Ventspilī ir ielas un stāvlaukumi, kuros atrast brīvu vietu savam spēkratam darba dienas laikā ir gluži vai neiespējami. Viens no iemesliem – darbinieki grib atstāt savas automašīnas publiskajās stāvvietās, tieši pie darbavietas durvīm. Pircējiem, klientiem, pacientiem vietas nepietiek.

Siltumtrases rekonstrukcija tuvojas izskaņai

Tiek veikti pēdējie šogad ieplānotie siltumtrases nomaiņas darbi. Vairāku māju iedzīvotāji ir satraukušies, vai būvnieki pagūs pabeigt darbus pirms apkures sezonas sākuma.

4.lpp.

Plakāts top arī Valmierā

Jūrkalnē un Ancē realizētā ideja – plakāts, kas vēsta Mēs gribam, lai Latvijā dzimtu vairāk bērnu – aizceļojusi tālu aiz novada robežas. Līdzīgu plakātu drīzumā atklās arī Valmierā.

Paraolimpiskās spēles fotogrāfijās baznīcā

Baptistu baznīcā šonedēļ, arī sestdien un svētdien, apskatāma fotogrāfa Jura Bērziņa-Soma izstāde, kurā iemūžināti Londonas paraolimpisko spēļu dalībnieki. Atjaunotās brīvvalsts laikā Juris ir pirmais Latvijas fotogrāfs, kurš fiksējis, kā notiek paraolimpiskās spēles.

5.lpp. Kultūra. Skanēja baznīcas dziesmas un krievu romances

Notikušās Krievu kultūras dienas bagātināja pilsētas kultūras dzīvi ar pasākumiem dažādām gaumēm un vecumiem, kā arī dāvāja vairākus atklājumus. Par vienu no tādiem kļuva vokālais ansamblis Cantabile un tā vadītāja Jeļena Vaseva.

Fotohaikas Lindas Klētnieces gaumē

«Fotoizstādēs parasti meklē stāstu, bet Lindas Klētnieces izstāde domāta tiem, kas meklē noskaņu,» norādīja mākslas zinātnieks Jānis Borgs.

Novembrī izsolīs gleznas

Ventspili izstādē Krievu mākslinieki Latvijā pārstāv Jeļena Baranovska. Arī viņas darbus novembra sākumā varēs iegādāties izsolē.

6.lpp. Sports.Motosporta entuziastus lietus nebaida

Neskatoties uz lietaino laiku un pamatīgi saslapināto trasi, uz autoskolas Dzintarjūra kausa izcīņas motokrosā pirmo posmu Zūrās ieradās kupls skaits motobraukšanas entuziastu.

Futbolā pauze pirms vētras

Latvijas futbola Virslīgā iestājusies garāka pauze, ko varētu nosaukt arī par klusumu pirms vētras, jo vēl četras kārtas pirms čempionāta beigām turnīra tabulas galvgalī vērojama tāda drūzmēšanās, ka prognozēt galīgo vietu sadalījumu nav iespējams.

Šāvējiem sporta klases

Sporta skolas Spars šāvēji veiksmīgi startējuši sacensībās Aizputē, ne vien tiekot pie godalgām, bet arī sasniedzot personiskos rekordus un izpildot sporta klašu normas.

7.lpp. Veselības aprūpe. Lielās ģimenes izmanto slimnīcas atbalstu

Ventspils slimnīcas piedāvājums jaundzimušos sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas ir radis lielu daudzbērnu ģimeņu atsaucību.

Slimnīcas darbinieki mācās saskarsmi

Lai nodrošinātu efektīvu pacientu apkalpošanu un uzlabotu saskarsmi ar viņiem, Ventspils slimnīcā pagājušajā nedēļā sākās un šonedēļ turpinās saskarsmes semināri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: