Laikraksta “Ventas Balss” ceturdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pilī jauna, krāšņa ekspozīcija

Viena no skaistākajām dāvanām Pilsētas svētkos ir atjaunotās Livonijas ordeņa pils otrā stāva telpas un jaunā ekspozīcija ar krāšņu interjeru un daudziem vēsturiskiem atsegumiem.

Atbrauca uz Ventspili – un palika

Viesu nama Pie kapteiņa pagalmā ikdienā skan dažādas valodas – latviešu, krievu, lietuviešu, franču, norvēģu. Ventspilī viesojas tūristi no dažādām Eiropas malām.

2.lpp. Viedoklis. “Katram sava pils”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Latvijā ir pāris simts piļu, muižu un muižiņu. Pirmās pilis Latvijas teritorijā būvēja mūsu senči pirms vairāk nekā 1000 gadiem. Tās bija no koka un tradicionāli tika celtas pilskalnos, un līdz mūsdienām praktiski nav saglabājušās. Nākamais piļu celtniecības bums bija līdz ar vācu krustnešu ienākšanu12. Līdz 13. gadsimtā. No daudzām pilīm vien palikušas drupas, piemēram, Tērvetē, Bauskā, Lielvārdē.»

3.lpp.

Atrod ķibeles rekonstruētajā lokomotīvē

No Čehijas atgriezusies rekonstruētā mazbānīša lokomotīve, taču vietējie speciālisti tai konstatējuši dažas tehniskas problēmas. Vēl nav zināms, vai līdz Pilsētas svētkiem izdosies tās novērsts.

Policistu kukuļotājam piespiedu darbs

Ventspils tiesa par Ceļu policijas inspektoru kukuļošanas mēģinājumu kādam ventspilniekam piespriedusi 170 stundas piespiedu darba.

Pazudis cilvēks

Izgājis no mājām, lai dotos pieteikties darbā, 54 gadus vecais Uldis Bauģis nepārnāca. Pagājusi jau vairāk nekā nedēļa, bet vīrietis joprojām nav atgriezies.

4.lpp.

Darbi Zvaigžņu ielā sākušies

Uzsākta Zvaigžņu ielas rekonstrukcija. Tiks nomainīts segums atsevišķam ielas posmam, kā arī izbūvēts apvienotais gājēju un velosipēdistu celiņš.

5.lpp.

Mūspusē fotoradari vēl netop

Tāpat kā citviet Latvijā, arī Ventspils pusē fotoradaru uzstādīšanas darbi tā īsti vēl nav sākušies.

 

6.lpp. Sports. Grand Prix ceturtais posms Ventspilī

Divas dienas Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē notika starptautiska mēroga sacensības, kurās spēkojās piecu valstu braucēji.

Pieci vieglatlēti iekļuvuši valsts izlasē

Olimpiskā centra Ventspils stadionā notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā A grupai (1995.–1996. dz.g.), kurā ar teicamiem rezultātiem startēja arī mūsu pilsētas vieglatlēti. Viņi ne tikai izcīnīja vairākas godalgas, bet pieciem no viņiem izdevās iekļūt arī valsts izlasē.

7.lpp. Turpinājums: Atbrauca uz Ventspili – un palika

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: