Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Operēs piektdien. Ja būs nauda

Artūra Spulles operācijai pietrūkst 8000 eiro. Operācija paredzēta piektdien, ja naudas nebūs, to atliks. Artūrs vairs nevar paiet.

Venta paņem makšķernieku

Traģiski aprāvies 1976. gadā dzimušā makšķernieka mūžs. Visticamāk, ķerot zivis, ventspilniekam palika slikti ar sirdi, un viņš iekrita ūdenī.


2.lpp.Viedoklis: „Nāves pabalsts”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Labklājības ministrija plāno atbalstīt bezdarbniekus, kuri no ekonomiski neaktīvajām zonām ir gatavi pārcelties tuvāk darba vietām. Kuras ir ekonomiski neaktīvās zonas? Tā ir visa Latvija izņemot Rīga un atsevišķas lielās pilsētas. Tas nozīmē, ka turpmāk mēs visi ar saviem nodokļiem maksāsim par to, lai Latvijas reģioni paliktu vēl tukšāki, bet lielās pilsētas, galvenokārt Rīga ar valsts atbalstu tiktu pie papildus darba spēka.»

3.lpp.

Administratīvā komisija veicina pārkāpējus

Pašvaldībai nav citu kontroles un pārkāpumu novēršanas instrumentu būvniecībā tās teritorijā kā administratīvie sodi. Ja piever acis uz kliedzošajiem pārkāpumiem, tad pārkāpējs to var izvērtēt kā nesodāmību.

Gatavojas sagaidīt labsirdīgo Čūsku

Ziemā taisi ratus, vasarā – ragavas, vēsta sens sakāmvārds. Pļavās un gaisā vēl šur tur virmo Jāņu ugunskuru smarža, bet pašvaldība jau domā par pilsētas Ziemassvētku un Jaungada rotu. Tiesa, pagaidām tikai sarunu stadijā.


4.lpp. Izglītība. Pēc pusgadsimta satiek klasesbiedrus

«Tā bija tikšanās ar jaunību, vienkārši brīnišķīgi! » savās izjūtās dalās Māra Mikus, viena no Jāņa Fabriciusa Ventspils 1. vidusskolas 1962. gada izlaiduma meitenēm. Līdzīgas izjūtas piedzīvoja arī pārējās meitenes un čaļi, kas atsaucās aktīvāko klasesbiedru aicinājumam sanākt kopā 50 gadus pēc izlaiduma.

Zūru skolai būs jauna direktore

Skolēnu un skolas kolektīva cienītā Zūru pamatskolas direktore Viktorija Rebuka nolēmusi atstāt vadības grožus. Viņas iesākto darbu turpinās jaunā direktore, kas izraudzīta no skolas kolektīva.

5.lpp. Politika. Piedāvājums iztukšot laukus

Pabalstu, ko Labklājības ministrija rosina izmaksāt par pārcelšanos no ekonomiski mazattīstītiem reģioniem tuvāk darba vietām, daudzi jau paguvuši nodēvēt par nāves spriedumu Latvijas laukiem. Ministre Ilze Viņķele tomēr ir apņēmusies to ieviest.

Dala budžeta pārpalikumu

Vakar valdība lēma, kā sadalīt naudu, ko vēl šogad ministrijas varētu izmantot papildu tēriņiem. Lai arī budžetā izveidojies ievērojams pārpalikums, valdība lielus papildu izdevumus neplāno.

6.lpp.Sports. Vairogs atgriežas Ventspilī

BK Ventspils rindas papildinājis tās bijušais kapteinis Akselis Vairogs, kurš komandā atgriezies pēc gada pārtraukuma. Līgums ar Vairogu noslēgts uz divām sezonām.

Pučinskim pirmais zaudējums

Pārtrūkusi FK Ventspils septiņu nezaudēto Latvijas Virslīgas čempionāta spēļu sērija, kuru mūsējiem pārtrauca Daugavpils Daugavas spēlētāji, kas bija pārāki ar 3:0 (0:0).

Mūsējiem uzvaras rallijsprintā Gulbis

Laikā, kad Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos ir iestājies neliels pārtraukums, Cesvaines apkārtnē jau 37. reizi notika rallijsprints Gulbis, kurā ar ļoti labām sekmēm startēja arī ventspilnieki.


7.lpp. Veselība. Reitterapija – vesels un zirgā

Ārstēšana zirga mugurā spēj paveikt brīnumu. Taču nekas nenotiek tāpat vien – nepieciešamas regulāras nodarbības un saskarsme ar lielo, nopietno dzīvnieku.

Es varu – un es daru

Nodarbojoties ar cigun – sensenu ķīniešu atveseļošanās un garīgās praktizēšanas mākslu –, Laima Dadeika ieguvusi iekšēju mieru un saskaņu. Par apgūtajām spējām sieviete pārliecinājusies, ejot pa gailošu ogļu celiņu un stikla lauskām un liecot dzelzs armatūras stieni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: