10. maijā plkst. 10.30 Ventspils pilsētas domes deputāte Edīte Didrihsone sveiks ilggadējo Latvijas Neredzīgo biedrības (LNB) Ventspils teritoriālās organizācijas valdes priekšsēdētāju Aiju Zentu Veseli ar Atzinības krusta 1. pakāpes (zeltīta) goda zīmes saņemšanu.

Sveikšana notiks LNB Ventspils organizācijas telpās Baldones ielā 16, Ventspilī.

Ordeņu pils kapituls augsto apbalvojumu A. Z. Veselei piešķīris par nopelniem Latvijas valsts labā, ilggadīgi un godprātīgi pildot LNB Ventspils nodaļas vadītājas un LNB priekšsēdētāja vietnieces amata pienākumus, un līdz ar to sniedzot būtisku ieguldījumu personu ar redzes traucējumiem dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Nozīmīgo apbalvojumu no Valsts prezidenta Andra Bērziņa A. Z. Vesele saņēma par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai 4. maijā Rīgas pilī notikušajā svinīgajā valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā.

Ventspils pilsētas pašvaldībai ar A. Z. Veseli un viņas vadīto organizāciju ir bijusi veiksmīga sadarbība. LNB Ventspils organizācija ir realizējusi vairākus Ventspils pašvaldības finansētus projektus. Šie projekti ir bijuši vērsti uz daudzveidīga atbalsta sniegšanu Ventspilī dzīvojošām personām ar redzes traucējumiem. Katru gadu pašvaldība finansiāli atbalsta LNB Ventspils organizāciju, piešķirot līdzekļus tās darbības nodrošināšanai (izdevumiem par telpu nomu, komunālajiem pakalpojumiem u.c. maksājumiem). Akceptējot A. Z. Veseles  ierosinājumus par cilvēku ar redzes bojājumiem vajadzībām, Ventspils pilsētā veikti vairāki būtiski uzlabojumi vides pieejamības nodrošināšanā.

A. Z. Vesele kopš 1983. gada ir vadījusi LNB Ventspils teritoriālo organizāciju, vienlaikus pildot gan valdes priekšsēdētājas, gan Ventspils filiālbibliotēkas bibliotekāres darba pienākumus. No 1975.-2007. gadam A. Z. Vesele LNB Ventspils organizācijā pildījusi vecākās sociālās rehabilitētājas amata pienākumus. 2004. gadā A. Z. Vesele tika ievēlēta LNB priekšsēdētāja vietnieces amatā un šos pienākumus ir veiksmīgi apvienojusi ar LNB Ventspils teritoriālās organizācijas vadīšanu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: