Pēc Vides pārraudzības valsts biroja lēmuma ir uzsākts ietekmes uz vidi novērtējums (IVN) plānotam vēja elektrostaciju parkam Ventspils novada Užavas, Vārves un Ziru pagastā.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 12. maijā plkst. 17 attālināti tiešsaistes videokonferencē. Pieejas saite un instrukcija publicēta šeit pret pieprasījumu e-pastā valdis@felsbergs.lv saiti varēs saņemt arī e-pastā.

Provizoriskais maksimālais VES skaits – līdz 100, no kurām daļa IVN rezultātā izrādīsies dažādu nepieļaujamu ietekmju dēļ neīstenojamas. Dažādas iespējamās VES izvietojuma kombinācijas IVN gaitā kļūs par tajā izvērtējamajām alternatīvām.

Katras VES maksimālā jauda – līdz 8 MW. VES parka kopējā maksimālā jauda – līdz 768 MW. VES maksimālais augstums – līdz 270 m, rotora diametrs – līdz 180 m, aizsargjoslas rādiuss – līdz 405 m.

Plašāka informācija pieejama ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -5
    Pilsēta 11.05.2022, 16:35:26

    Kurš pret tas tagad rašists un putinists.

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 11.05.2022, 16:55:15

    "Latvija šodien čekistu un komunistu darbības rezultātā praktiski ir nonākusi savas eksistences visbīstamākajā punktā. Apzināti netika celti / radīti alternatīvie enerģijas avoti. Kamēr mūsu kaimiņi būvēja vēja ģeneratoru parkus un šķidrinātās gāzes termināļus, Latvijā tika veikta graujoša propaganda pret šiem OBJEKTIEM !
    Ir jāsaprot, ka viens vēja ģenerators gadā var ieekonomēt vairākas simts tonnas Krievijas naftas ! Tas, protams, nav izdevīgi Putina slepkavnieciskajam režīmam. Neienāks naudas viņa kasē un tas jau būs šķērslis pasaules terorisma izplatībai, ko veic putinsms.
    Bordāns ar klaida latvieti Ragausi vēlējās šo Krievijas agresīvo biznesu pārtraukt, kas dara Latviju atkarīgu no Krievijas…un atceramies, kādi tik naida epiteti tika veltīti pret JKP un personīgi Bordānu ! Un pats ļaunākais bija tas, ka šajā pret- latviskajā AKCIJĀ tika ievilkts zvērinātais advokāts Pāvels Rebenoks. Kad viņš saprata, ka praktiski ir iesaistīts Latvijas valsts apvērsumā, viņš no turpmākās

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 11.05.2022, 16:56:27

    sadarbības atsacījās, kā rezultātā tika noslepkavots, jo pārāk daudz zināja par šo projektu.
    JKP un J. Bordāns ir vienīgie, kuri vēlas attīstīt Latviju un tāpēc jau arī mēs redzam drausmīgo “sabiedrības” un preses izdevumu naidu pret viņu, jo, praktiski, visa Latvijas prese kalpo Kremlim(“Ciānas Gudriniekiem”) ! Bet tie, kuri nekalpo, ir spiesti klusēt, lai nebūtu jāseko mana advokāta Pāvela Rebenokā liktenim. Šodienas Latvijas Drošības iestādes, prezidents un Ministru prezidents(Levits-Kariņš, abi patoloģiski zagļi un meļi, kas ir sātanisma vistiešākā pazīme), ir TROJAS ZIRGI ne tikai Latvijas, bet visas civilizētās pasaules miesā ! "

  • 0
    ne 11.05.2022, 20:12:21

    Kāpēc neeksistē atomelektrostacijas variants? Viena stacija spēj ražot 1200MW, kamēr 1 šāda turbīna tikai 8MW, nemaz nerunājot par turbīnu ražošanas izmaksām un negatīvo ietekmi uz vidi. Seciniet paši.

  • -4
    Tepatvien 11.05.2022, 20:51:52

    Lursoft norāda SIA Envirsus patieso labuma guvēju Čehijas pilsoni. Tad kāds labums no tā parka Latvijai?

  • -3
    Janis Zvejnieks 12.05.2022, 08:34:23

    Jaa,skatos sparnotais ukrainu sauciens,kto neskocet tot maskal,daudziem iepaticies.Tas ir ta,ja tu manam teiktajam nepiekriti ,tu esi putlerists un tt.Ja jau ta,tad ta .Ok.Tie kas raksta te komentarus ne no sava varda un uzvarda,bet zem segvardiem,visi ir kremla agenti,nodeveji .Un vispar par temu,tie kas nedzivo toposa projekta tuvuma,labak savas hleborezkas vala neverat

  • -4
    Bruns Svilis 12.05.2022, 08:54:14

    Lai ceļ Ances mežos, tur neviens nedzīvo!

  • -1
    žurka 12.05.2022, 11:16:33

    https://bnn.lv/veja-energijas-razosanas-kapacitate-baltija-pieaug-par-11-120454

    Kamēr uzbūvēs AES, gadi paies. Kāpēc leiši un igauņi būvē vēja parkus, bet Latvijā publiski tiek izplatīta pret vēja parkiem vērsta informācija? Vai nav vērts aizdomāties? Jo tā ir alternatīva enerģijas iegūšanai, jā, pašlaik ir bēdīgi, bet, iespējams, vienīgā alternatīva, neskaitot saules enerģiju. Un, ja nav tiešā apdzīvotu vietu tuvumā, bet kaut 10 kilometru attālumā, tad viennozīmīgi vajag. Gribas cerēt, ka arī drīz tiks atvieglota kārtība un izmaksas, lai privātmājās vienkārši varētu uzstādīt mazos ģeneratorus un saražot sev kaut daļēji enerģiju.

  • -3
    Tepatvien 12.05.2022, 20:47:00

    Tā izskatās, ka dažiem galvas vietā kālis. Kāpēc būvē vēja parkus - vienkārši - lai pelnītu, ne jau tāpēc ka enerģija trūktu, un kāds domātu par latviešu bālēliņiem. Turklāt vēja parki ražo elektrību tikai tad kad ir vējš. Tā lieta nav uz pasūtījumu dabūjama. Tātad tā ir tikai piešprice pie pastāvīgi darbojošām hes, aes, tec un tml. Tātad vienkārši - bizness, kas ir dabūjis atbalstu savai darbībai un loģiski cenšas panākt, lai tas varētu izdoties. Patiesā labuma guvējam par labu, protams.

  • -3
    Raminta 12.05.2022, 22:43:59

    Kāpēc informācija par sabiedrisko apspriešanu tiek ievietota dienu iepriekš plkst. 15??? Lai cik iespējams mazāk cilvēki zin? Un jautājums - tie būtu pilnīgi jauni rotori, vai lietoti sū... atvilkti no Eiropas? Tādi, kurus pēc ekspluatācijas termiņa beigām nav iespējams utilizēt?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: