Ventspils novadā pirmo reizi notiks skolēnu pašpārvalžu dalībnieku tikšanās. 2. decembrī uz šo pasākumu Tārgales pamatskolā aicināti pārstāvji no visām novada skolām.

Viesi iepazīsies ar Tārgales pamatskolu, gidu lomā iejutīsies Tārgales pamatskolas skolēni. Katra skolēnu pašpārvalde pastāstīs par darbību savā skolā: par pašpārvaldes mērķiem, uzdevumiem, darbības virzieniem un tradīcijām.
Tiks organizēts darbs grupās, lai konstatētu pašpārvalžu darbību kavējošos faktorus un meklētu risinājumus to novēršanai, kā arī izstrādātu priekšlikumus skolēnu pašpārvalžu darbības un sadarbības ar pašvaldību attīstībai. Savu viedokli izteiks arī skolotāji – skolēnu pašpārvalžu konsultanti.

Pasākumu vadīs Tārgales pagasta jaunieši, kuri absolvējuši Tārgales pamatskolu. Kā īpaši viesi piedalīsies Ventspils Jauniešu domes dalībnieki, kuri pastāstīs par aktualitātēm Ventspils Jauniešu mājā. Pasākuma noslēgumā – sadraudzības vakars un diskotēka.

"Ceram, ka skolēnu pašpārvalžu dalībnieku tikšanās kļūs par ikgadēju Ventspils novada pasākumu. Lai tas notiku pirmo reizi, piedalījāmies Ventspils novada pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā "Jaunietis darbībā", iesniedzot projektu "Tiekas Ventspils novada skolēnu pašpārvaldes". Darījām to tādēļ, lai Tārgales pamatskolas pašpārvaldes pārstāvji saprastu, ka viņi nav vieni un šāda kustība ir visā novadā. Tā ir laba iespēja citam citu iepazīt, izveidojot jaunus kontaktus," saka Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: