Ventspils novads Līgo svētku noskaņas ieskanēsies jau 20. jūnijā, kad Vārves pagastā notiks praktiskas nodarbības vainagu pīšanā, bet Ugālē – ielīgošanas pasākums, kurā vietējā tirgus laukumā deviņos no rīta piedalīsies pagasta amatierteātra aktieri, folkloras kopas dalībnieki un mūziķis Kaspars Petmenis.

Plkst. 18 Tārgales pagastā, brīvdabas laukumā, sāksies mūzikla "Lielais pīrāgs" pirmizrāde. Šajā uzvedumā iesaistījušies tārgalnieki, mūzikla režisore ir Ilga Porniece. Skanēs līgo dziesmas, varēs iesaistīties rotaļās, lauku spēlēs un dejās, pēc tam vasaras diskotēkā priecāties kopā ar DJ grupām. "The Summer time" un "Smart".

 

Užavā ielīgošanas pasākums sāksies plkst. 20 pie tautas nama, kur pulcēsies pagasta pašdarbnieki un viesi no kaimiņu pagasta, Zirām. Viņi užavniekiem izrādīs Anitas Pāvelsones lugu "Saule, spīts un visam cauri – mīlestība".

 

Sestdien, 21. jūnijā, plkst.18 Tārgales pagastā, spēka vietā "Čīkstele", svētot saulgriežus, notiks spēka brīdis "Līgo – Lai Top" ", kurā varēs atgūt dvēseles spēku un līdzsvaru. Pulcēšanās, lai dotos uz Čīksteli, plkst. 17.50 uz šosejas Ventspils–Kolka, Liepenes krustojumā. Savukārt plkst. 20 Jūrkalnes Ugunspļavā sāksies vērienīgas vasaras saulgriežu svinības kopā ar "Nepieradinātā folka orķestri", Ventspils novada folkloras kopām "Maģie Suiti", "Pūnika, "Sītava", "Kāndla, "Pill tīn" un Ugāles folkloras kopu, aizrautīgu danču mūziku spēlēs kapela "Strops" no Saldus. Ugunspļavā degs pūdele, lāpas, ugunskuri un arī kalēja Ainara Ruļļa izveidotās Ugunsdzirnavas, kas savu griezienu uzsāks pusnaktī.

 

Svētdien, 22. jūnijā, plkst. 13 Ances parkā vasaras saulgriežu noskaņas uzburt palīdzēs līvu folkloras kopa "Piški kāndla" no Tārgales, izrādot mūziklu "Lielais pīrāgs". Varēs uzzināt, kur slēpjas saulgriežu spēks, cik Jāņuzālēm jābūt vainagā? Kāda ir pirmā vasarā pavadītā diena? Skanēs dziesmas, būs vasaras saulgriežiem piemērotas rotaļas. Ziru parkā plkst. 20 Jāņu ielīgošanas pasākumā varēs noskatīties Laidzes amatierteātra izrādi "Kaimiņu būšana" un baudīt svētku cienastu.

 

Pirmdien, 23. jūnijā, plkst. 19 Popes pilskalnā varēs līgot kopā ar folkloras kopu "Pūnika", bet Piltenes brīvdabas estrādē plkst. 21.30 sāksies pasākums kopā ar folkloras draugu kopu "Pill tīn", pēc tam zaļumballē kopā ar Neldu Matisovu būs jautri danči. Zlēku muižas parkā Līgo nakts zaļumballe sāksies plkst. 22, bet Ugāles Jāņkalniņa estrādē – plkst. 20. Līgotājus priecēs vietējais amatierteātris un folkloras grupa, arī "Sienāžu" un "Ugāles ritmi" mūziķi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: